親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有住過箱根雪月花既朋友, 張雙人床會唔會好窄, 見官網寫床SIZE只有105CM X 195 CM , 我地4大人加一個4歲小孩夠唔夠瞓? 因為一間房住哂同分2間房差成萬幾日元, 成日見BOLG D人都讚,所以好想試下住~~

定係可以2張床合併?

THANKS~~

大宅

波波豬 發表於 16-8-12 13:41
請問有住過箱根雪月花既朋友, 張雙人床會唔會好窄, 見官網寫床SIZE只有105CM X 195 CM , 我地4大人加一個4 ...
佢係兩張床褥放喺地台上...你可以合埋兩張瞓
但兩張床唔夠瞓4大1細...但佢有extra枕頭,床舖係櫃入面俾你自己舖

3月住完...都係4大1小

公爵府

請問有住過箱根雪月花既朋友, 張雙人床會唔會好窄, 見官網寫床SIZE只有105CM X 195 CM , 我地4大人加一個4 ...

酒店會預雙人床只係訓兩個人,如果你報足人數,酒店應該會幫你安排好,我相信會係開多三張 tatami 喺房比你地

wcpcelia    發表於 16-8-12 15:01

瑪瑙宮

大廚勳章

日本人好均真,特別別間算不錯旅館,如果你報足4大一小,應會為你安排好床位,不需你泊床或自己搞。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 16-8-12 15:08
日本人好均真,特別別間算不錯旅館,如果你報足4大一小,應會為你安排好床位,不需你泊床或自己搞。
我報足數真係自己搞

瑪瑙宮

大廚勳章

jaz618 發表於 16-8-12 16:10
我報足數真係自己搞

報足數,應有齊份量,不會不夠訓。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 16-8-12 16:11
報足數,應有齊份量,不會不夠訓。。

因為佢係2個人係兩張單人床...4個人都係嗰兩張單人床
只係房間size大少少...但佢會放extra床舖喺櫃

公爵府

jaz618 發表於 16-8-12 16:15
因為佢係2個人係兩張單人床...4個人都係嗰兩張單人床
只係房間size大少少...但佢會放extra床舖喺櫃
咁好差喎。通常溫泉酒店一泊二食,當人客食晚飯時,酒店就會依照每間房報嘅人數準備床舖,一人一份,人客食完晚飯返來應該已經全部準備好,隨時可以訓

諗唔到雪月花咁樣級數嘅酒店都安排得咁差

大宅

mugtaitai 發表於 16-8-12 16:30
咁好差喎。通常溫泉酒店一泊二食,當人客食晚飯時,酒店就會依照每間房報嘅人數準備床舖,一人一份,人客食 ...

可能我要求低...我又唔覺得好差
因為張床窄窄地都夠瞓兩個人...咁我地都係自己舖一張

大宅

jaz618 發表於 16-8-12 17:06

因為係網頁輸入人數既同時,已輸入小朋友年齡,如果小朋友選要床舖個隻, 佢會顯示分2間房,如果小朋友選唔要床舖, 又可以一間房過~~佢又無規定小朋友一定要選床舖個隻, 所以好疑惑

咁我到時再係櫃到攞床墊舖係地瞓, 多謝哂咁多位~~

大宅

波波豬 發表於 16-8-12 18:38
因為係網頁輸入人數既同時,已輸入小朋友年齡,如果小朋友選要床舖個隻, 佢會顯示分2間房,如果小朋友選唔要床 ...

我喺jalan訂,入完歲數佢都可以俾我揀唔要床鋪,所以我冇要。check in 時冇問題。我小朋友當時3歲幾

大宅

jaz618 發表於 16-8-12 18:50
我喺jalan訂,入完歲數佢都可以俾我揀唔要床鋪,所以我冇要。check in 時冇問題。我小朋友當時3歲幾
...
我都同您一樣係jalan訂架^^

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

jaz618 發表於 16-8-12 17:06
你好, 想問最終你地係幾多人住1間房?

侯爵府

我宜家都有同樣問題, 我係3大1小(4歲), 見佢和洋式房可2-3人入住, 如果宜家我咁樣(3大1小)入住得唔得呢? 會唔會要我開多間房架?

大宅

雨嫣 發表於 17-5-23 14:40
你好, 想問最終你地係幾多人住1間房?

4大1小
我喺jalan 訂,有唔同plan
不過都係得嗰兩張床,自己另外再舖床舖

侯爵府

jaz618 發表於 17-5-23 16:22
4大1小
我喺jalan 訂,有唔同plan
不過都係得嗰兩張床,自己另外再舖床舖
明白晒, 謝謝你!

首頁

尾頁