美容扮靚

跳至

首頁
23456...19

尾頁

別墅

SullytheMonster 發表於 16-8-23 02:03
加油fatty!! 我就快嚟m無輕過不特止仲肥咗。你覺得游水班點?會唔會太多學員,令教練無時間理哂咁多人?
...

游水班我覺得幾好,因為佢個班限住3至5個,而我個班另外4個都係朋友黎,所以上堂好開心,哈哈! 而教練1個對5個都照顧得到,雖然我地5個進度都有人快有人慢,但so far 教練都照顧到~

如果JM 可以約齊幾個朋友一齊上都幾好架!

伯爵府

回覆樓主:

我上年開始游水,都減左10磅左右,好多人見到我都話我瘦左好多,不過無做重訓,所以係泡芙人。之前玩trx,但而家無玩,反而玩泰拳。好想玩返trx但就唔到時間。

我都係休粉呀,真心覺得台灣休粉好勁,可以自己嚴格控制飲食,又無跟教練都可以自己操到好fit

男爵府

回覆:「不成功便肥人」210磅巨人減肥記錄(更新至22-8,減至204.0)

靚靚,你咁樣減完反彈減完反彈,對身體嘅傷害好大架。

希望你今次減肥成功後,努力keep住,改變自己嘅飲食,keep住做運動。

加油,支持你

別墅

love45 發表於 16-8-23 20:31
靚靚,你咁樣減完反彈減完反彈,對身體嘅傷害好大架。

希望你今次減肥成功後,努力keep住,改變自己嘅飲食 ...

多謝你呀!我都知咁樣漲左又縮又漲返,搞到自己成個氣球咁! 所以希望今次用最原始最健康嘅方法去減!唔知有冇JM都同我一樣經歷,大家要一齊努力!健康係最重要!

別墅

ilovedancendanc 發表於 16-8-23 17:10
我上年開始游水,都減左10磅左右,好多人見到我都話我瘦左好多,不過無做重訓,所以係泡芙人。之前玩trx, ...

我都覺得台灣休粉好厲害,其實我覺得香港嘅JM 都好厲害嘅,只係冇同樣嘅平台分享,希望之後會有多d 正面例子一齊激勵下!

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

樓主,請問游水個教練教得好嗎?男教練定女教練?

伯爵府

fattykay 發表於 16-8-23 22:53
我都覺得台灣休粉好厲害,其實我覺得香港嘅JM 都好厲害嘅,只係冇同樣嘅平台分享,希望之後會有多d 正面例 ...
其實fb都好多香港群組, 有D都超有恆心, 成功減到, 變靚D架。我地都一樣可以既, 大家係度分享下都得

你平時係上午定夜晚游水? 係邊游呀?

別墅

ilovedancendanc 發表於 16-8-24 09:54
其實fb都好多香港群組, 有D都超有恆心, 成功減到, 變靚D架。我地都一樣可以既, 大家係度分享下都得

你平時 ...

我星期日朝早同閒日晚上都會游~去開美孚個游泳池~JM 之前講開TRX, 你係邊度玩開? 我之前都有d 興趣,但好怕去到成班都係男人練大隻,得我自己一個肥嘟嘟咁

別墅

etam724 發表於 16-8-24 08:54
樓主,請問游水個教練教得好嗎?男教練定女教練?

我依家跟緊個教練姓張,佢地d 班女仔就係女教練,唔會有男架,如果撞正period ,佢仲可以補堂,但最多只可以甩兩堂

伯爵府

fattykay 發表於 16-8-24 11:04
我星期日朝早同閒日晚上都會游~去開美孚個游泳池~JM 之前講開TRX, 你係邊度玩開? 我之前都有d 興趣,但好 ...

有機會約埋一齊游,我有時1條友游,雖然可以專心操水但有時都悶。

trx我就無再玩,我之前係官塘玩既,都唔錯。個間係細間野studio,大部分係女人黎,好少男仔。同埋trx唔會練到好大隻,因為係練核心肌肉,其實有時間的話我都想玩返

別墅

我都join左米記一個月啦
205磅開始減依加減左十磅

別墅

toby6a 發表於 16-8-24 14:39
我都join左米記一個月啦
205磅開始減依加減左十磅

jm邊間centre???? 我都想快d 可以到返1字頭

別墅

回覆 fattykay 的帖子

Cwb不過我平時真係好少飯局
返工都帶飯
介晒零食

大家一齊加油 我發育開始就冇瘦過,好想試下做瘦妹

別墅

toby6a 發表於 16-8-24 22:02
回覆 fattykay 的帖子

Cwb不過我平時真係好少飯局
我都由以前無飯家庭變到依家日日帶飯,今日終於成功6:30起到身...落街跑45MINS 先再返工~
希望可以保持落去早上同晚上都各做45MINS 運動!!
加油呀!!!!!似我地既磅數要減肥真係漫漫長路,但要做,一定做到!

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:etam724+發表於+16-8-24+08:54+樓主

原帖由 fattykay 於 16-08-24 發表
我依家跟緊個教練姓張,佢地d 班女仔就係女教練,唔會有男架,如果撞正period ,佢仲可以補堂,但最多只可 ...
請問你係邊度上堂呀? 因為我有類風濕關節炎,游水比較適合多D,但我又唔知去邊度學好,同埋邊度有D大件而又庶肚嘅泳衣賣呢?

別墅

etam724 發表於 16-8-25 12:54
請問你係邊度上堂呀? 因為我有類風濕關節炎,游水比較適合多D,但我又唔知去邊度學好,同埋邊度有D大件而又 ...
我上堂個間叫做快x坊,你上網打返成人女子游泳班應該都好容易search到。之於條泳衣我都係淘寶架咋,50蚊人仔有找~你可以試下打「大碼女泳衣」都好多選擇!

大宅

fattykay 發表於 16-8-22 16:46
我係荃灣Centre 嘅 Kelly ar

我之前都係跟 Kelly, 佢勁好

別墅

進度更新 - 2016年8月29日 - Day 23

204.0->200.8 ( 就黎趺穿200磅啦!好緊張呀!)

岩岩過去呢星期落磅落得好快~
但其實我當中有兩晚都出左去食飯~
不過好感謝身邊嘅朋友特登為左就我而去日本野~
而Fatty都好忍得口,明明係朋友生日飯有晒蛋糕食~
我都冇郁手!
而營養師一早幫我調整左每餐既份量...盡力令呢兩餐唔好影響進度!
而我出去食晚飯個兩晚,都特登早上好早起身去跑左45分鐘先!
因為都知道夜晚唔會有時間做啦~但運動唔停得!

減左3個星期有多,其實感受到身體慢慢有變化
最大嘅變化係習慣左每日都出一身汗,
唔做運動唔舒服.......
有人話當一件事連續做21日就變成習慣,
希望我呢個習慣可以慢慢維持落去!

各位減緊嘅JM都要加油!早日減早日變FIT GIRL!

別墅

fattykay 發表於 16-8-29 13:19
進度更新 - 2016年8月29日 - Day 23

204.0->200.8 ( 就黎趺穿200磅啦!好緊張呀!)
加油啊 Jm10磅啦
我都想游水黎減肥

別墅

toby6a 發表於 16-8-29 22:52
加油啊 Jm10磅啦
我都想游水黎減肥

係呀!真係好快又一個月!雖然叫做減左10磅,但仲有好長嘅路要行!(o游水真係幫到好多,jm可以試下!

首頁
23456...19

尾頁

跳至