嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

BK Milk勳章

朋友個女大左,將會成套比我,但見到好多人話要有顧問跟進先會識用同好用?其實自用係咪真係會攪唔掂呀?

禁止訪問

別墅

BK Milk勳章

LoveFamily 發表於 16-8-27 17:10
佢有一本parant guide

你知唔知係邊到搵到架?

禁止訪問

別墅

BK Milk勳章

Polyu--Club 發表於 16-8-27 19:25
不太難

約左朋友過兩日拎,希望到時識用啦,其實有無得對,我齊唔齊晒啲野架?

大宅

開心吸收勳章

不太難, 但無顧問提你幾時要轉用咩教材

大宅

ceci9136 發表於 16-8-31 01:12
不太難, 但無顧問提你幾時要轉用咩教材

請問係咪最主要播cd dvd 同玩卡機?

別墅

BK Milk勳章

Damui 發表於 16-9-5 20:27

我整套到左手喇,好想用讀卡機,但點知佢電池位生左銹,插火牛又無反應,叫左老公拎去鴨寮街整,放底左,但未知整唔整到(希望整到啦,整唔到都唔知點算了)
其他我暫時只係自己點過數,未開比仔睇呀,我仔20個月了,我係試過播一首歌比仔聽,佢跟住hello囉
我套產品而家暫時卡機用唔到,無play along toys 同無點讀筆,諗緊使唔使買返黎用。
其實我最想用部讀卡機>~<

大宅

開心吸收勳章

Damui 發表於 16-9-5 20:27

係主要播碟玩佢比既玩具

大宅

引用:Quote:Damui 發表於 16-9-5 20:27 請問係咪

原帖由 redboo 於 16-09-06 發表
我整套到左手喇,好想用讀卡機,但點知佢電池位生左銹,插火牛又無反應,叫左老公拎去鴨寮街整,放底左, ...
最後整唔整到呀?其實最主要每樣教材都用啲,每日堅持陪玩陪睇,在傍中文解釋指導下,每日用個半鐘至兩小時,要堅持,不要放棄呀,sing along 可以成隻碟播,暫時未必有興趣睇書的字的,可以每日睇fun with words六至七版,每日碌卡,卡兩邊碌三次,每日碌六至八張,碌完玩下搶卡遊戲,另外去淘寶買過卡套,可放十張卡,掛牆,每兩星期換一次,頭一星期讀一面,另一星期讀另一面,DVD一星期睇一次,要在旁中文解釋下,step by step每日完成一課,睇step by step之前,先同佢睇左書的一課主課程先才睇DVD,可一星期完成三課,一星期播三次純CD&song的主課程及給本書俾佢睇。story book每天睇同step by step dvd相關的故事,五至六版紙左右,sing along 就唱返step by step 一課的歌若兩唱歌,你照唱同解釋下首歌點解俾小朋友。我是用二手,無人教,自己摸索,希望幫到你。

別墅

BK Milk勳章

tsoipopo 發表於 16-10-15 01:15
最後整唔整到呀?其實最主要每樣教材都用啲,每日堅持陪玩陪睇,在傍中文解釋指導下,每日用個半鐘至兩小時 ...

多謝你咁詳細既分享呀最後部機用得返,我有同佢讀卡,都有比佢睇play along 啲碟,的確佢好快就已經有印象,不過其他配套有啲真係唔知點配合黎用咁,我比本書仔睇,佢好似睇完圖畫就無興趣咁

大宅

引用:Quote:tsoipopo 發表於 16-10-15 01:15 最

原帖由 redboo 於 16-11-29 發表
多謝你咁詳細既分享呀最後部機用得返,我有同佢讀卡,都有比佢睇play along 啲碟,的確佢好快就 ...
加油,書太多字,未必有耐性看,所以媽媽你要堅持呀!積少成多,日日陪玩陪睇陪用,佢就會慢慢接受,若抗拒,就遲些再試或動下腦筋令佢學得有趣點。

大宅

redboo 發表於 16-8-22 14:57
朋友個女大左,將會成套比我,但見到好多人話要有顧問跟進先會識用同好用?其實自用係咪真係會攪唔掂呀?
...

你有冇叫朋友教你呢?

大宅

redboo 發表於 16-11-29 00:07
多謝你咁詳細既分享呀最後部機用得返,我有同佢讀卡,都有比佢睇play along 啲碟,的確佢好快就 ...

樓主,我找到當年sales比我的官方使用指引,你要唔要scannd copy ?

禁止訪問

大宅

我都想要份copy,可pm我嗎?

複式洋房

gg33 發表於 16-12-13 09:30
樓主,我找到當年sales比我的官方使用指引,你要唔要scannd copy ?

你好, 我也可以要一份copy 嗎?謝謝你

大宅

可以比份copy我嗎?謝謝

大宅

redboo 發表於 16-9-6 00:07
我整套到左手喇,好想用讀卡機,但點知佢電池位生左銹,插火牛又無反應,叫左老公拎去鴨寮街整,放底左, ...

請問鴨寮街邊間鋪整丫?同埋整左幾錢?因我果陪都壞左,Thx(emoji)(emoji)

大宅

可pm me ma? Thx so much!

首頁
12345...6

尾頁

跳至