懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想請問有冇jm最近揾佢照結構?細心嗎?thanks!

別墅

7月尾照佢!
預約時間同入房時間相距一個鐘…
入房後問有冇照過,問少少資料
然後就訓底照
佢由阿b個心開始睇,然後再上翻頭
由大腦小腦落翻心肝脾肺腎到腳趾再睇重量同性別,有數手指腳趾
不過佢係自己一直講,同你冇咩交流
我上去果日佢好似小傷風
有啲細聲,但間房好靜,都唔會聽唔到
問佢野有答我

感覺係例行公事,有dvd
相好隨便咁有9格
A4紙印,2d黑白,3d橙橙地色
仲有報告
不過二千蚊都算平嘅
19week先book都岩岩好排到期
有幾款媽媽奶粉攞

題外:產檢900,略嫌貴,只去照結構

有jm建議,可先問佢,然後電話錄音做紀錄
翻屋企睇片就可以配對翻睇緊乜

大宅

我第一胎都係搵佢照

感覺都真係幾例行公事

而且講野真係好細聲

當時我要求佢幫我寫張證明

佢有寫, 不過感覺不耐煩

呢一胎未必會搵佢勒

別墅

我5月都係睇佢, 照結構 & 1次產檢, 價錢分別係 $2,000 & $900,
26週時去產檢, 話阿B比實際大左一週, 佢都有提我唔好食咁多甜野, E.G. 提子, 榴槤, 士多啤梨...
我覺得中規中距既, 以價錢黎睇就算係咁.
其他同KASEYLAU 講既一樣, 不過我冇奶粉攞~

複式洋房

多謝各位詳細回覆。
睇完之後個心1516,想揾第二個e生,但今日問過兩個e生結構都已經冇期。
我打算喺下月尾照結構。

babybaby_ng,你呢胎幾時照呀?可pm嗎?

Kaseylau,佢産檢收費真係幾貴

別墅

回覆 Silly.Silly 的帖子

係個櫃到自己攞

民房

Kaseylau 發表於 16-8-26 03:21
回覆 Silly.Silly 的帖子

係個櫃到自己攞

我都係睇佢,都ok既,我覺得大部分醫生都係自言自語,唔知點解,公立又係,私家又係。唔知係唔係佢地一日對咁多客人,麻木左
我聽日都去佢到產檢

複式洋房

第一次產檢照佢 $1000
貴同唔太細心 唔會講d咩
好既係設施先進同相好清

別墅

suet0021 發表於 16-8-26 07:29
第一次產檢照佢 $1000
貴同唔太細心 唔會講d咩
好既係設施先進同相好清

係呀,係部機清同先進d~ 好多時睇佢心情,佢想講就大聲d, 唔想講就講到得佢自己先聽到。30週,傷風感冒想攞多一日病假休息,佢都唔想俾。好唔情願好為難至寫到兩日病假。/.\

複式洋房

我上星期揾佢照給構,真係唔值得推薦,我問佢小小野好似唔耐煩甘,又唔願答,最離譜係佢照女係女仔時,我問佢女黎架,重覆一次者,佢竟然唔答,到照完出返去佢話大左少少提早左幾日預產期,我話大左少少丫,佢好似好其視我甘話無話大唔大左架喎,心唸又係你話既,我睇返份報告有好全部份都係大左幾日,仲要期間啲手腳指,係佢自己數,快到你想望真啲都唔得

複式洋房

回覆 suet0021 的帖子

咁產檢比返幾多張相你?用A4定相紙印呢?

複式洋房

infosandy 發表於 16-8-28 13:48

咁產檢比返幾多張相你?用A4定相紙印呢?

用相紙印 印象中有3-4張

別墅

suet0021 發表於 16-8-28 13:54

用相紙俾你咁好? 相紙貴好多的。

複式洋房

hsbc_koey 發表於 16-8-28 18:43
用相紙俾你咁好? 相紙貴好多的。

類似咁樣膠膠地,唔知係未叫相紙
Um...所以話佢配套幾好
但係細心個d就唔夠黃x新醫生
價格都差一半架

複式洋房

suet0021 發表於 16-8-28 13:54

睇返相發現得2張

男爵府

回覆樓主:

唔好搵佢做啦,好似好唔耐煩咁架,問多句都答得好串,無愛心,好似做到好厭咁!講真,個個準媽咪都又開心又期待架啦,會比佢d反應攪到你無曬引!

複式洋房

Can pm黃x新資料嗎?

複式洋房

回覆 timtim2013 的帖子

多謝你的意見,但我既期喺下月尾,我冇得再揀了,問左好幾個都冇位,有啲放waiting list.....如果最後真的找不到別的,也要光顧她。(佢部機清同埋好像話佢係母胎學的)

別墅

我今日先照完結構!等左一個鐘!但照得20分鐘!照的其間好細聲咁解釋咩位!但唔知係咪有些位睇唔到!她好急咁不停很大力按!按到我個肚痛!跟住都唔得!佢索性好大力郁我個肚!又叫我向左邊瞓!轉頭又叫我向右邊瞓!我問她照唔到呀!點知佢唔答我!其實我覺得佢有責任即時解釋比我知!我根本都唔知佢有冇睇漏!跟住就急口令上身!突然話睇性別!!再睇3D ! 跟住睇完!當我直接想問她問題時!她就話出去詳細解釋!但出到去佢只是又急口令上身話今次照結構只是唔知話75定85準確!又話唔包括某些器官!當她講完之後就問我咁有冇問題!當時比佢攪到我腦海一片空白!只答冇!跟住佢好開心話咁出去等攞相、報告同DVD ! 當我開門走既時候我終於明白!原來出面坐滿人!所以佢急口令上身同想我快出去!所以我今次照完都唔知相唔相信佢!因我上網睇見有其他醫生既準確度有90-95%!最攪笑我到走既時候我再問她我小朋友是否肯定mm ! 她話係!但跟住她又問我之前係咪照過知男定女!!如她是確定為什麼又問我係咪已經知性別!

大宅

sukiyanki 發表於 16-9-27 21:19
我今日先照完結構!等左一個鐘!但照得20分鐘!照的其間好細聲咁解釋咩位!但唔知係咪有些位睇唔到!她好急 ...

佢都係好大力搖我個肚,嚇到我老公即刻拖住我...其實都幾唔舒服。
照bb心臟時,我都係要轉左,轉右,再轉左先照到,攪到成身都係超聲波啫喱。
而我BB都抗議,雙手遮面,影唔到靚仔相既...

首頁

尾頁

跳至