親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

Thank you for your information.
正諗緊呢個問題!

水晶宮

sandyhss 發表於 16-8-24 23:07
想小朋友新加坡內免費坐火車巴士,就要在機場的火車站內柜枱,用passport確認換一張免費坐車票,用完不用還 ...

張兒童卡keep住唔好掉,下次去可再用。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

應該係7歲以下係免費。

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

sandyhss 發表於 16-8-25 23:19
因問火車站職員時,職員問小朋友那年出細,佢話如果2009年出世就辦不到!
...

佢咁問你有唔妥, 因為官網話7歲以下, 佢唔應該用出世年份去分. 我二仔6歲, 申請到child concession card,車站d 人佢幾多歲, 不過佢係 2010 年出世.

大宅

王國教室勳章

他們好似是以每年4月計,我都唔記得清楚。不過,我上次去到機場太夜,Ticket office closed. 要去MRT 的 找ticket office,開放時間間間不同,找到最後一天才申請到。
有7歲以下的記住申請,MRT和巴士都全免,好抵。

伯爵府

BK Milk勳章

bosch 發表於 16-8-27 01:15

佢咁問你有唔妥, 因為官網話7歲以下, 佢唔應該用出世年份去分 ...

係以小朋友會由6歲轉7歲嗰年既4月30日作cut-off. 所以2009年出世既小朋友,無論1月1日定12月31日出世,都2016年4月30日後冇得再免費

大宅

回覆樓主:

sentosa出示酒店confirmation, 係免費坐sentosa express, 酒店check.in 會比free pass 你,出入sentosa ,免費呀

大宅

fungcarmen 發表於 16-8-29 11:30
他們好似是以每年4月計,我都唔記得清楚。不過,我上次去到機場太夜,Ticket office closed. 要去MRT 的 找 ...

請問收幾點?我夜機零晨先到

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

大宅

jj0608 發表於 16-9-2 08:35
sentosa出示酒店confirmation, 係免費坐sentosa express, 酒店check.in 會比free pass 你,出入sentosa , ...

我住festive, 都有?
但去check-in果程就要俾錢坐?

大宅

BCoLick 發表於 16-10-14 20:10
我住festive, 都有?
但去check-in果程就要俾錢坐?

佢比tickets, valid for few days

珍珠宮

sandyhss 發表於 16-8-24 23:07
想小朋友新加坡內免費坐火車巴士,就要在機場的火車站內柜枱,用passport確認換一張免費坐車票,用完不用還 ...

火車?你意思係咪MRT呀?

大宅

jj0608 發表於 16-10-14 22:01
佢比tickets, valid for few days

咁入聖陶沙果程就冇喇?定係show hotel booking confirmation都可以慳埋果程?

大宅

BCoLick 發表於 16-10-14 23:31
咁入聖陶沙果程就冇喇?定係show hotel booking confirmation都可以慳埋果程?

入sentosa 嗰程,去賣飛counter show hotel confirmation ,佢會比單程飛你入去呀,free

大宅

王國教室勳章

BCoLick 發表於 16-10-14 20:09
請問收幾點?我夜機零晨先到
好早收,你夜機到一定關了。你可以第二天到MRT辦。

別墅

回覆 opheliatam 的帖子

咦咦, 我小朋友都係2010年出世。我哋新年2月去, 剛啱佢生日前, 咁都應該有免費嗎?

伯爵府

BK Milk勳章

jamie_gd 發表於 16-11-18 17:45
回覆 opheliatam 的帖子

咦咦, 我小朋友都係2010年出世。我哋新年2月去, 剛啱佢生日前, 咁都應該有免費嗎? ...

2017年4月1日前都有

大宅

thanks for sharing.
請問是否在terminal 2, 買EZ-Link咭時可以申請埋到child concession card﹖
Thanks again.

別墅

Many thx!!

首頁

尾頁

跳至