自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

雖然得你一個搵錢3個人洗,我知你出面做野好辛苦而我又係ftm…………但可唔可以有手尾d見到野做下咁呢!屋但事冇大少都係我做,我都會攰架
今日亞仔放晏(成4:30)返到屋但都成5:15,我勁唔想煮飯,因為要對功課改正,佢又話99有半隻雞煮幾條菜未得囉………我心諗你講就易,唔洗買唔洗摘唔洗洗吖,食完洗埋都成9點成個過程佢冇幫過手,乜都係我整…………

呻完……大家又講下對c6有咩最睇唔過眼既野

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我係wm, 但老公同樣冇手尾,係個人習慣問題。好彩既係佢唔會迫我做,都會做下家務,只係經常睇到就炆到自己做返。。

佢缺點呀…鼻軒大,肥到咩咁仲成日飲汽水囉!

珍珠宮

michelle071180 發表於 16-9-26 23:36
雖然得你一個搵錢3個人洗,我知你出面做野好辛苦而我又係ftm…………但可唔可以有手尾d見到野做下咁呢!屋 ...

我老公又係,成日以為屋企仲有工人

wcpcelia    發表於 16-9-27 11:15

珍珠宮

回覆:c6超冇手尾,見到野都唔做

我c6冇手尾我已經隻眼開隻眼閉,佢唔好搞到我d野或太過份,我都唔會話佢。

有時我唔想洗菜,就買西生菜,椰菜,娃娃菜,cut走個尾再切幾刀就掉落水浸。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你老公同我老公一定係兩兄弟,我處境同你一模一樣,佢做人冇手尾到極緻,我已經冇心機話自己做埋就算

子爵府

最難頂係佢任何野都可以掉到周地係,垃圾、錢、臭襪、袋、工具.......見到永遠唔會執返,好似咩都唔關佢事咁
仲有褲袋成日袋垃圾,搞到洗完成機衫都係紙碎

男爵府

黃二少奶 發表於 16-9-26 23:43
你老公同我老公一定係兩兄弟,我處境同你一模一樣,佢做人冇手尾到極緻,我已經冇心機話自己做埋就算
...

好多兄弟,計埋我 C6 Y 唔該

禁止訪問

子爵府

michelle071180 發表於 16-9-26 23:36
雖然得你一個搵錢3個人洗,我知你出面做野好辛苦而我又係ftm…………但可唔可以有手尾d見到野做下咁呢!屋 ...

我c6見到有嘢跌係地下,佢只會跨過,唔會執架。

tsung    發表於 16-9-27 20:49

公爵府

回覆樓主:

冷氣機滴水(房入面),叫左佢成個星期都唔整,每日起身又唔收走盤水又唔拖地,一定等我做,前兩日我係廚房準備下午茶,呀仔入房跣低左

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cffw 發表於 16-9-26 23:49
唉,我老公都係無手尾 ...

學整齊學系統咁困難,我只係想我老公食完飲完啲垃圾自己掉咋

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我個c6問題係 ~

1)以為d食物係變出黎既,以為好簡單好快攪掂有得食。上次話食梅菜扣肉整左我大半日,我話以後唔整
2)以為屋企有工人(即係我囉),成鬼日用完d野又唔執到要用果時又話我整唔見佢野,所以我依家練到最高境界就係 ~ 唔幫佢執
3)永遠唔著拖鞋,係沖完涼出黎果下著一著架咋,出左黎上左梳化,攤完喇要落地又唔會著架喇

暫時諗到咁多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公飲完汽水罐永遠四圍放,汽水pack個紙盒佢就算放入我紙Recycle box,都懶得去按平。而且有時開新零食呀咁外面咪有膠紙封口既,撕完就放檯面,明明垃圾筒只係兩步距離都唔行過去。

水晶宮

黃二少奶 發表於 16-9-26 23:43
...
我都係咁話,話得多我都覺我自己煩,唯有自己快手快腳做左佢就算

男爵府

認真,我今日同C6開始左個遊戲,叫做~今個星期我乜野家務都唔會做~遊戲.
原因就係婚後年幾佢都咁無手尾.極其量我只會清下貓廁所,因為怕臭.其他我乜都唔會做等佢做.
佢一返到黎問我對襪做乜0係廳中間訓0係度,我同佢講,今個星期既我,就係一直以黎既你.之後佢就汁返去洗衣籃.跟手掃地,洗地布,抹台.
睇住佢不停做好有快感.超爽~除完掉落地就會有人汁~跟手潤左佢一句~睇你捱得幾耐!

tsangnetnet    發表於 16-9-27 20:09
Pink_girl    發表於 16-9-27 12:56
李豆豆    發表於 16-9-27 11:42

大宅

開心吸收勳章

cffw 發表於 16-9-26 23:49
唉,我老公都係無手尾 ...

係,個個都係盲既。

水晶宮

suetyiubb 發表於 16-9-26 23:54
認真,我今日同C6開始左個遊戲,叫做~今個星期我乜野家務都唔會做~遊戲.
原因就係婚後年幾佢都咁無手尾. ...

我結咗婚9年多差不多10年,我已經到達化境

michelle071180    發表於 16-9-27 00:16

男爵府

黃二少奶 發表於 16-9-26 23:58
我結咗婚9年多差不多10年,我已經到達化境

我襯依家仲洗得郁佢要糾正佢既惡習.

水晶宮

suetyiubb 發表於 16-9-27 00:00

我襯依家仲洗得郁佢要糾正佢既惡習.

我初初都咁天真,最後

珍珠宮

回覆:c6超冇手尾,見到野都唔做

我c6飲完野唔掉,就咁放枱面,有日我問佢知唔知廚房係邊,佢答咗我,我超誇張咁話:「下!!!!!乜你知架?????咁你做乜放d垃圾係枱面,唔拎入廚房垃圾桶掉?」
佢😨

首頁

尾頁

跳至