興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

已經日日都吸塵,但成屋都係好多毛飛下飛下,想問係咪買部空氣靜化機先可以無咁多毛飛起

侯爵府

回覆樓主:

有個親戚養左一隻貓咋,唔准佢入房,但佢間房仲係好多貓毛。佢常開空氣清新機。佢每一道門都有地毯,d毛癡住曬甘咯。飛起ge唔算多ge,可能肉眼見唔到啦

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我屋企已經嚴重到呼吸一下都有毛吸入個鼻度咁.......

空氣清新機~~~是否真係有效? 有無介紹?

男爵府

rebecca0113 發表於 16-9-27 14:50

空氣清新機~~~是否真係有效? 有無介紹? ...

係冇用嘅,唯一有用係果部超貴水濾式吸塵機,我自己都日日吸塵,有時仲早晚各一次,但依然好多貓毛,但我個fd用果部吸塵機係二日吸一次,再全屋靜化,係好好多,但果部機實貴同大,我屋細,真冇地方擺

珍珠宮

laierping 發表於 16-9-27 16:08
係冇用嘅,唯一有用係果部超貴水濾式吸塵機,我自己都日日吸塵,有時仲早晚各一次,但依然好多貓毛,但我 ...
You mean Dyson?我都用緊呢部(V6),但只可清潔到地下的毛......一開FAN就成屋毛

男爵府

rebecca0113 發表於 16-9-27 16:23
You mean Dyson?我都用緊呢部(V6),但只可清潔到地下的毛......一開FAN就成屋毛

no.係R同P字頭果兩部,全新機好似2萬幾

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

http://www.panasonic.hk/chinese/products/living/air-treatment/air-purifier/f-pxl45h.aspx
我用個隻納米, 可以掛牆, 只係可以無咁臭, 毛要日日吸, 感覺空氣係清新
濾網可以吸塵机吸

珍珠宮

毛我都係日日吸,我現在最想就係將全屋的毛靜化係地下,就可以吸,唔會周圍飛.....

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

毛咁輕, 消失唔到架, 遇少少风就四圍飄, 清隨唔到, 有噴霧式风扇, 空氣有點濕氣毛就無咁飛得咁勁

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

TwinWong 發表於 16-9-27 16:48
毛咁輕, 消失唔到架, 遇少少风就四圍飄, 清隨唔到, 有噴霧式风扇, 空氣有點濕氣毛就無咁飛得咁勁 ...

其實英短和唐貓會否一樣多毛飛?

伯爵府

有冇用吸塵紙?

男爵府

hashtag影視迷勳章

真係好嚴重喎

男爵府

咩機都係輔助,最重要係日日同佢地梳毛,用去底毛梳梳毛,我6隻貓兩隻長毛,
日日梳係小好多好多毛飞飞下....

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

hellowinn 發表於 16-9-27 18:10
其實英短和唐貓會否一樣多毛飛?
咩猫都好, 一到換季就甩好多毛, 好似樓上JM話齋, 多D梳毛,
就少D毛四處飛

大宅

回覆樓主:

我早晚吸塵,只吸地下,都吸到好大團貓毛。其他地方唔敢唸

大宅

rebecca0113 發表於 16-9-27 12:32
已經日日都吸塵,但成屋都係好多毛飛下飛下,想問係咪買部空氣靜化機先可以無咁多毛飛起
...

我有兩隻貓, 養左貓之後老公鼻敏感好嚴重, 直到最近買左dyson V8 之後好左好多, 日日最少吸兩次地, 一次床, 梳毛都係好關鍵
BoBoWing

男爵府

回覆樓主:

要勤掃毛

首頁

尾頁

跳至