自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

自問係葵廣買野買左好多年,買到有相熟舖頭,今次第一次咁激氣,有買完野都仲比 90 後姐仔激親,短期內唔會再去了!

wcpcelia    發表於 16-9-29 10:30
karen125    發表於 16-9-29 07:53

大宅

回覆樓主:

我今日都行完,買左一件衫,但大部份都睇唔入眼

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

引用:我今日都行完,買左一件衫,但大部份都睇唔

原帖由 miniyannis 於 16-09-28 發表
我今日都行完,買左一件衫,但大部份都睇唔入眼
可能我見過你啊

大宅

其實發覺依家好多90後打工都冇服務, 好似我地求佢俾野我地買咁

pansy888hk    發表於 16-9-28 23:36

禁止訪問

男爵府

l_kayan 發表於 16-9-28 23:01
其實發覺依家好多90後打工都冇服務, 好似我地求佢俾野我地買咁

係呀,我星期日,去朗豪坊行街,有間食沖繩野既餐廳,有個出名既炸包,咁叫左兩個餐,加一個雪糕冬甩,每黎一樣野,都要問個侍應拎餐具,仲要問佢有無刀?佢話:我地無刀供應。OK...咁俾多個叉我得嘛?
炸包黎啦!拎黎果個又係,淨係拎個碟炸包,個包熱,啱啱炸起。唔係要我用手食嘛?第二個包又黎,都係無餐具既
90後點解做野咁hea?
咁唔上心?
咁唔用心?
咁求其?
無唸過,客人都會因為你既服務好唔好而再唸幫唔幫襯?唔係大排檔價錢,但要受大排檔既口面

wcpcelia    發表於 16-9-29 10:31
pansy888hk    發表於 16-9-28 23:36

伯爵府

回覆樓主:

以前有啲quality好少少嘅舖已經做唔住
得返啲旺中淘寶貨

珍珠宮

唉,想起來,我2013年之前都係葵涌廣場的常客,不過識左玩淘寶之後,無再去過了........一來D東西唔係特別平,2來又係D服務好差,個個都悔悔氣氣咁........唔會再去了~

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

引用:其實發覺依家好多90後打工都冇服務,+好似我

原帖由 l_kayan 於 16-09-28 發表
有些老舖服務係 ok,我有幫襯都仲要受氣,我唔係想標籤 90 後,80 後,不過見識太多 90 後鬧客,我老公仲問我,佢話你直頭全部退貨嘛,我都講唔想做到咁盡!

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

引用:+唉,想起來,我2013年之前都係葵涌廣場的常

原帖由 pansy888hk 於 16-09-28 發表
唉,想起來,我2013年之前都係葵涌廣場的常客,不過識左玩淘寶之後,無再去過了........一來D東西唔 ...
係,有時收工行去睇,有些舖頭講過冇人流,有時見到舖頭好靜,不過收工駛錢仲比人咁激真係趕客,貼錢買難受,真係要隔一牌淡忘左先去

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

l_kayan 發表於 16-9-28 23:01

好多賣野都係咁, 我覺得老老嫩嫩都有, 老細對佢唔好, 發皮氣去D 客度卦

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

呢個場愈來愈多小食檔,而且根本無嘢好行。

子爵府

Late 發表於 16-9-28 23:12
係呀,我星期日,去朗豪坊行街,有間食沖繩野既餐廳,有個出名既炸包,咁叫左兩個餐,加一個雪糕冬甩,每 ...

唔知係班友仔唔明定無..人教,咩叫服務。
我行完個場,揾位坐低食野。
見到個sale 妹妹係度呻,話D人買野,仲要佢服侍,又呢樣又果樣,話D客煩!

我心諗……服務性行業呵???就係請你黎收錢only?

pansy888hk    發表於 16-9-30 22:06

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

pansy888hk 發表於 16-9-28 23:38
唉,想起來,我2013年之前都係葵涌廣場的常客,不過識左玩淘寶之後,無再去過了........一來D東西唔 ...

可唔可以分享下你訂的淘寶店呀?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:葵涌廣場買野一肚氣

好多冇行喇,兩三年前行都冇乜野啱了

男爵府

回覆樓主:

我成日見D售貨員玩電話,叫佢地收$好似阻住佢咁

pansy888hk    發表於 16-9-30 21:30

伯爵府

虎到金來勳章

引用:Quote:Late 發表於 16-9-28 23:12 係呀,我

原帖由 NBMOM 於 16-09-29 發表
見到個sale 妹妹係度呻,話D人買野 ...
所以,佢地米只可以做呢d咁既小舖羅,老實講,又唔係特別平,仲要受氣,去對面新都會,雖然唔係咩大牌子,又唔係特別平,只係d連鎖店,但至小都叫禮貌d,葵廣個d妹妹仔,真係怕怕

男爵府

NBMOM 發表於 16-9-29 07:42
見到個sale 妹妹係度呻,話D人買野 ...

咁就唔好收佣,做百佳收銀咪算囉啲妹妹仔真係唔明咩係服務性行業

首頁

尾頁

跳至