自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

佢已經唔係第一次,你亦知道佢所謂嘅「答案」只係籍口,真相係點你心中有數,你不能容忍,但無勇氣去攤牌,係因為你仲未承受到攤牌後嘅後果

之前你試過扮醉去透露俾佢知你知道佢啲衰嘢,雖然佢輕輕帶過,但正常人聽到都應該會怯一怯,知衰嘅會收斂下,但你c6完全無,咁證明佢跟本就未玩夠,咁嘅男人值唔值得你再留喺度等佢回頭是岸?

學樓上啲jm所講,你未有小朋友盡快放手,當你有勇氣去行出呢一步,你會發現自己重獲新生

別墅

攤,點忍一世有條刺

子爵府

回覆樓主:

冇小朋友仲洗考慮??????

BIGPAT    發表於 16-9-29 10:45

男爵府

回覆樓主:

唔係分唔分手既問題, 小心佢野倒性病比你, 到時真係走都無意思.

琥珀宮

畀面勳章

skyfree333 發表於 16-9-29 00:37
我無很常check佢,我今次睇前都諗左好耐,因為知有機會又睇到d唔好嘅野,到最後又唔知真假攞著自己黎搞。 ...

想清楚,唔想分就暫時唔好 check 佢啦,唔係就好難面對

琥珀宮

畀面勳章

blackberry 發表於 16-9-29 00:39
樓主話唔想一齊落去喎

咁都要樓主 ready 分開先得,香港地要分開都要面對好多問題,齋講住屋已經令好多人原地卻步了

大宅

你都唔想一齊,咁係咪想直接離婚?如果係咪填表,俾佢簽名囉,都唔洗灘牌啦,灑口水

伯爵府

問自己接唔接受到,問自己可唔可以冇左呢個人。有答案自然知點做。唔駛怕因爲對方做錯選擇原諒而覺得醜,感情從來冇分對錯。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

skyfree333 發表於 16-9-29 03:39

直接?我之前試過,我之前見到佢whatsapp一 d野,內容係 ...
你心知佢比你果D係藉口, 你唔駛理佢比咩"答案"你架..你亦都唔需要硬食。你一句, 唔信佢, 大家離婚吧, 就已經可以啦..
唔一定要將自己擺到咁被動位置...
佢再點樣話你屈佢, 自我想像乜乜乜, 你咪一句講返: 我已經信唔到你啦, 冇信任的婚姻冇意思..
咁已經OK...唔駛理佢比咩答案你...重點係你下定到決定未姐.

珍珠宮

回覆 skyfree333 的帖子

樓主, 好明白你. 我都身受其害仍未解決. 嗰種痛係錐心嘅, 好難形容. 但個C6就只會叫你唔亂諗嘢, 唔好小事化大. 佢梗係想啦!

不過你上嚟呢度講通常只會得到以下答案:
1. 離婚
2. 唔想無咗頭家, 扮唔知, 繼續忍落去. 重要以後唔好提
3. 叫自己唔好諗, 唔好再無限loop
4. 根本就係你自己幻想出嚟, 胡思亂想 (其實係有文字有相, 當事人都承認)
5. 偷睇人手機, 侵犯私隱. 無論個男人有幾錯, 都已經唔係錯. 係因為個老婆衰

係無中間地帶架! 女人一係強到一見到咩唔啱就離婚, 一係委曲求全. 總之錯嘅一定係女人.

祝你好運. 我都希望喺你呢個post睇到另類答案.

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

就粗略睇呢個情況

攤牌,有一定風險,可能會分開

唔攤牌,希望可以守得雲開

一齊看你,看你老公係個乜野人

翡翠宮

樓主, 你連上網寫野都吞吞吐吐, 又唔知自己想點, 左又驚; 右唔知點;
你同佢攤牌你覺得可以會有咩結果?
耍硬你啦. (呢D性格睇怕係人都可以耍你喎)

你如果一路都係咁樣做人, 你都無咩好做; 講咩都係比佢食住.

你好好諗下自己點解會咁既性格; 徹底理解下自己係一個咩人; 仲有積極意義.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

講真
以男人立場
一不離二
今日收埋一件
他日會唔會有第二件?
灘唔灘牌?
要睇你自己可唔可以無咗佢
但我可以同你講
世界上無話邊個無咗邊個會點!點!點!
自己要有離婚嘅覺悟,
到時真係要談判就有更多嘅本錢
就算自已打算俾機會佢
都要強硬
俾個沉重的教訓佢
如果唔係我保證一定有下次!

珍珠宮

回覆樓主:

分手要狠 比相戀勇敢 給掌摑就當打散不安熱吻 分手要狠 講分手不需要等 等等都不會合襯

子爵府

skyfree333 發表於 16-9-29 00:21
唔知點講,講咩,從何講起

1.諗後路,2.寫信攤牌

子爵府

傻女,其實睇妳寫就知妳係畀佢牽住走,如果妳換過嚟對自己前路自主,妳就唔會畀人舞到陀陀擰。

呢個係不忠男,已經好清楚。

咁妳想唔想忍落去?再問佢解釋都冇意思,佢一樣耍妳。妳應該撥正自己思維,係愛佢愛到可以忍佢不忠,做駝鳥繼續一齊,定不容忍佢既不忠,斷然分開。

自己諗啦,唔好再畀人牽住木偶咁身不由己。妳問佢乜,佢都只會答妳冇/妳亂諗/妳發神經。

男爵府

睇你想唔想同C6分開.
攤牌可能會離婚, 離婚就要做單親媽媽, 失婚婦人, 要自己搵錢養家, 可能會孤獨終老.

唔攤牌就當無回家, 唔好諗咁多.

珍珠宮

無小朋友, 好易作決定.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wrongmary 發表於 16-9-29 00:39
係咪c6同人調情講衰野呀?呢度大家都唔識大家,講出黎等大家同你分析下
...

如果係咁,唔止一次可以點?

男爵府

little06 發表於 16-9-29 07:13
都唔想一齊啦,咁咪離婚囉,仲有咩好諗?唔駛同佢攤牌嫁,直接去簽紙咪得。
...

非常對!

首頁

尾頁

跳至