醫護健康

跳至

首頁

尾頁

公爵府

岩岩試咗新嘢,都頗有效

藥材舖買20蚊臘梅花另加十塊左右甘草,分二次煲水沖涼洗頭,二日見效
不可用皂或冲涼液

複式洋房

我仔依家快13個月了,依家的濕疹都重未好返,佢之前都有r頭的,不過的頭髮生左後就無點r了,反而係r手加腳加大比!成日都r到出水!真係唔知點解會咁痕!唉!已經一日查多次lotion架啦⋯⋯

禁止訪問

大宅

longaway 發表於 17-8-29 21:42
我仔依家快13個月了,依家的濕疹都重未好返,佢之前都有r頭的,不過的頭髮生左後就無點r了,反而係r手加腳 ...
未搵到方法解決時, 著防抓手袖起碼防止佢R出血先吖.

複式洋房

回覆 Cathythemom 的帖子

好,依家叫嫲嫲幫我車車😁

大宅

longaway 發表於 17-9-1 16:15
回覆 Cathythemom 的帖子

好,依家叫嫲嫲幫我車車😁

嫲嫲好叻叻喎.
咁你試下俾個版佢整.

https://www.scratchsleeves.co.uk/shop/products

佢個手套位個面多一層絲質, 滑啲, 捽面捽頭無咁傷.

我個仔六個月開始著, 因為佢識得自己除手套, 戴手套都無用.

大宅

longaway 發表於 17-8-29 21:42
我仔依家快13個月了,依家的濕疹都重未好返,佢之前都有r頭的,不過的頭髮生左後就無點r了,反而係r手加腳 ...
我仔宜家就黎九個月, 又係手腳特別差. 查cream 查到傻. 我宜家夜晚會幫佢濕敷(濕裹), 加強保濕效果. 你google 下個方法, 我覺得試得過. 有唔明可隨時問我.

別墅

我想問下你仔仔13個月濕疹都未斷,咁你有無比佢自己試下食嘢架??
因為聽姑娘話要7-8個月比佢試下自己進食,但對於我哋呢啲濕疹B 解放佢對手佢就係咁R ~~~所以都唔知比唔比佢自己食好,又怕錯過咗比佢練習嘅機會,之後佢就會好難學識

民房

你有冇試過用羊皂產品,我朋友用完都話好左

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

ET8379 發表於 16-10-4 01:53
同路人你好!呢個星期我試試用grapeseed oil (煮飯嗰D)每隔兩三個鐘同佢搽勻成個頭,要搽到仍然油油地 ...

謝謝分享

複式洋房

如果 BB 濕疹痕 ,用 芫荽煲水沖涼 … 止痕 ,咁就晤會抓損 !!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

戴手套防抓

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至