懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

pb728 發表於 16-10-8 10:34
講得啱,不過如果你生第二個時,記得同佢地講你的經歷,佢地知道應該會揾d高手同你接生同聯針,避免再發生 ...

真係可以嗎??我又係爆傷口,直頭有陰影

子爵府

lilstarbunni 發表於 16-10-8 10:26
真係陰公. 生完bb 已經好痛好辛苦. 反而聯針仲攪到甘. 希望你快點好返. 所以好多人對屯門醫院失去信心. 令 ...

我都係屯門醫院....係咪巧合

子爵府

cykj 發表於 16-10-6 19:48
原全明白你既感受,我七月都係屯院生,又係聯得好差,d線太緊,搞到我傷口發炎重要含哂膿,番去醫院拆線放 ...

我都係屯門醫院爆傷口+發炎,又係拆線洗傷口,再聯

子爵府

lilstarbunni 發表於 16-10-7 23:52
請問樓主係咪係屯門醫院生. 係因為處理唔好一或醫生聯針唔夠好. 我到本打算係屯門生但近期聽太多唔好既野最 ...

屯門醫院爆傷口too,你真係要考慮清楚

大宅

肥豆媽咪 發表於 16-10-9 23:44
好陰公,你受左好大罪

宜家條疤仲扯扯痛

複式洋房

聽完你地講後真係對屯門沒信心. 芝前見post 又訓走廊呢家聯針又爆. 我仲以為現在小佐雙飛好好多.

大宅

肥豆媽咪 發表於 16-10-9 23:47
我都係屯門醫院爆傷口+發炎,又係拆線洗傷口,再聯

請問你搞左幾耐好返哂?
屙尿有無問題?

子爵府

小小姐姐 發表於 16-10-10 16:36
請問你搞左幾耐好返哂?
屙尿有無問題?

其實聯線後 你可以要求再繼續住院,因為之後兩日真係痛到唔郁得。因為聯完,佢係派綠色止痛藥,係勁好多,食完無咁痛,但出院,佢比左一星期白色止痛藥我,食完係等於無食過的。
最後,聯完第七日去拆線,先唔痛。
我都係急症室等左五個鐘先有得入院

子爵府

小小姐姐 發表於 16-10-10 16:36
請問你搞左幾耐好返哂?
屙尿有無問題?

痾尿無問題架,唔痛,係洗傷口痛同聯針痛,麻醉針退左,直頭係生不如死,痛過生仔,訓係到不停流眼淚,個身唔識郁。

子爵府

lilstarbunni 發表於 16-10-10 12:18
聽完你地講後真係對屯門沒信心. 芝前見post 又訓走廊呢家聯針又爆. 我仲以為現在小佐雙飛好好多. ...

唉 我之前有健康問題,需要經常覆診同輸血,揀屯院方便自己,又方便生完,屋企人黎探。結果真係好唔理想,醫護人手短缺,做到好忙好火滾,當時仲接受qe跨區,真係超後悔無揀qe!

大宅

肥豆媽咪 發表於 16-10-10 21:00
其實聯線後 你可以要求再繼續住院,因為之後兩日真係痛到唔郁得。因為聯完,佢係派綠色止痛藥,係勁好多, ...

我聯綫後都有要求想住多一日,姑娘唔俾,係咁吹我出院,排拎藥水同止痛藥都排左成2個鐘,真係痴線!
我話想留多一日,因為出院後我就要照顧bb無得休息都唔得,明明好多床位!
即日聯針後返屋企,坐車返屋企個傷口真係痛到喊,返到屋企麻醉完全消哂時真係生不如死!連續3日企行訓坐都唔得,食超過份糧既止痛藥仲係痛
聽日拆綫啦!好驚又會再痛過!
宜加俾d硬線頭吉住大脾都好痛

大宅

肥豆媽咪 發表於 16-10-10 21:00
其實聯線後 你可以要求再繼續住院,因為之後兩日真係痛到唔郁得。因為聯完,佢係派綠色止痛藥,係勁好多, ...

你拆綫果日係點?會唔會好痛?
因為紅日假期,我等到第9先拆綫

子爵府

小小姐姐 發表於 16-10-10 22:42
我聯綫後都有要求想住多一日,姑娘唔俾,係咁吹我出院,排拎藥水同止痛藥都排左成2個鐘,真係痴線!
我話 ...

唉 好受罪呀 未經歷過既真是唔會明。
我係求醫生比我留院,醫生開頭唔比架,佢話醫院多菌,屋企一定好過醫院,我話我返去要即刻湊仔,又無得訓,又要煮飯,真是非人生活,係醫院我起碼夜晚有得休息,日頭有人送飯黎(講起都覺得可悲)

我係聯完要坐輪椅,出院要坐輪椅,痛到行唔到,坐唔到,訓都超級痛,我又係食超過份量既止痛藥,聯完果刻,直頭狂按鐘,癲左咁求佢地比藥我,最後我偷食之前產房派既止痛藥,每次夠鐘我都按鐘要藥。

我洗左兩次傷口+聯針,嚇到我抑鬱,到拆線果日我係門口不停震,我同醫生講:拆線痛唔痛,我好怕痛。
醫生就話:拆線唔痛的,你出面傷口埋左,但入面傷口仲有線頭,所以仲會痛,但你咁驚,我就唔同你剪。
最後溶線頭,陰陰地痛左好耐。
你可以試下同醫生講,怕痛,醫生會溫柔d

大宅

肥豆媽咪 發表於 16-10-11 01:18
唉 好受罪呀 未經歷過既真是唔會明。
我係求醫生比我留院,醫生開頭唔比架,佢話醫院多菌,屋企一定好過醫 ...

(emoji)我好後悔當時點解唔求下佢俾我住多一日都好!
因為返到屋企真係好辛苦
宜加好驚拆線好驚痛啊,拆完有無機會又爆架?我覺得我傷口唔會7日就埋到口咁勁囉!
完全訓唔著!等多6個鐘入院受死了
拆完綫仲會唔會痛?
我宜加屙尿有少少痛

大宅

回覆樓主:

今朝拆綫話傷口發炎埋得唔靚,要洗傷口拆綫再聯返,一星期後再返去檢查傷口
今次同醫生講左唔餵人奶,全奶粉
開勁d既藥俾我!

複式洋房

慘慘. 祝早日康復

男爵府

想問下係咪個個咁痛苦經歷都係屯門醫院.....? 有無人喺其他醫院都係咁樣?
我黎緊都準備喺屯醫生........好驚啊..........

大宅

lilstarbunni 發表於 16-10-7 23:52
請問樓主係咪係屯門醫院生. 係因為處理唔好一或醫生聯針唔夠好. 我到本打算係屯門生但近期聽太多唔好既野最 ...

我朋友嗎瑪麗生都係咁,真係睇彩數

大宅

laibebemama 發表於 16-10-11 16:18
想問下係咪個個咁痛苦經歷都係屯門醫院.....? 有無人喺其他醫院都係咁樣?
我黎緊都準備喺屯醫生........好 ...

我都打算喺屯門生,真係驚唔到咁多。有同事浸會順產,2個月傷口仲未好晒。有朋友瑪麗順產,傷口同樓主一樣,好慘。

大宅

回覆樓主:

祝你快快康復 見到文字都覺痛苦

首頁
12345...7

尾頁

跳至