論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

fitfish 發表於 16-10-9 00:52
上领事馆直接问

我等緊agent覆,佢幫我約見領事館但agent話好大機會領事連見都唔見我

大宅

回覆樓主:

咁問下第二間agent點講囉

大宅

問一下:結果點樣?

Full time working mom....

男爵府

回覆 janjan28 的帖子

自己寫信去問,唔好經 agent,他們費事煩,話你知唔見你都唔定。

水晶宮

nicymama 發表於 17-5-22 15:18
問一下:結果點樣?

最後親身去領事館都係唔得,而家請左菲啦

男爵府

janjan28 發表於 17-5-22 21:48
領事館如何回覆你?
明明係姐姐偷野才報警喎.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

janjan28 發表於 17-5-22 21:48
嘩~僱主咁慘既, 比工人玩完再比領事館玩

333s    發表於 17-5-25 08:11
放下自在

水晶宮

1010k 發表於 17-5-22 21:52
領事館如何回覆你?
明明係姐姐偷野才報警喎.

領事館唔肯見我,我姐姐同佢地講我對佢好好,領事館d人仲話我好衰,話唔係唔比佢係香港搵工,係唔比我請工人

水晶宮

cattz288 發表於 17-5-22 21:54
嘩~僱主咁慘既, 比工人玩完再比領事館玩

最慘唔係我錯而比blacklist

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

janjan28 發表於 17-5-22 22:00
真係無辜~
放下自在

男爵府

janjan28 發表於 17-5-22 22:00

最終知唔知blacklist原因係咩?

水晶宮

little_kid 發表於 17-5-22 22:05
最終知唔知blacklist原因係咩?

唔知

男爵府

janjan28 發表於 17-5-22 21:58
領事館唔肯見我,我姐姐同佢地講我對佢好好,領事館d人仲話我好衰,話唔係唔比佢係香港搵工,係唔比我請工 ...

領事館唔肯見你,但肯見工人?

水晶宮

little_kid 發表於 17-5-22 22:06
領事館唔肯見你,但肯見工人?

係呀,工人去幫我求情,但都唔得

男爵府

janjan28 發表於 17-5-22 22:05
唔知

咁我哋僱主好無孤,單方面工人投訴就blacklist僱主。 咁菲律賓領事又有無呢啲嘢架?

大宅

Why don't u use ur husband's name to hire the maid? That will be a new application and not renewal rite?

333s    發表於 17-5-25 08:12

大宅

janjan28 發表於 17-5-22 22:09
係呀,工人去幫我求情,但都唔得

當初要call police,又搞到唔開心
而家佢肯幫你去領使館求情,領使館職員又唔肯見你,好似另有內情咁,香港僱主真係好被動

水晶宮

lovegeneration 發表於 17-5-22 22:44
Why don't u use ur husband's name to hire the maid? That will be a new application and not renewal r ...

我兩公婆都被blacklist

水晶宮

CatEgg 發表於 17-5-22 22:46
而家佢肯幫你去領使館求情,領使館職員又唔肯見你,好似另有內情咁,香 ...

當初call police個炒左架啦
幫我求怖個係之後再請既姐姐黎

象牙宮

CatEgg 發表於 17-5-22 22:46
而家佢肯幫你去領使館求情,領使館職員又唔肯見你,好似另有內情咁,香 ...

求情果個係第二個工人, 唔係之前偷野被炒果個!
放下自在

首頁

尾頁

跳至