自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛剛買左個brita,初次用完之後有活性碳點點滲出,一杯水都見到10-20點,唔知正唔正常?
我浸左個濾芯10min,之後就水中左右fing 1-2min,不過就唔見指示話有水泡,頭2次濾水唔要。

多謝指教先!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

即係黑色一粒粒?

我無咁既情況出現,不過我好耐無用,主要係因為懶。。。仲有好多碳心係度

水晶宮

回覆樓主:

你有無soak 住fing
fing 1 min
再filter 2 round
我次次都好clean

大宅

回覆 puppydingo 的帖子

有呀,水中左右fing,其實我唔知咁做係點解,唔見有咩異樣。都唔知係咪fing 散左

wcpcelia    發表於 16-10-13 09:14

侯爵府

妳用舊型定新型濾芯?
新型係唔使浸,可以直接用.....

偶然會有黑點係杯係因為妳裝水裝得太滿,個濾芯浮起,令黑點流到飲用水到。
通常裝水7~8成就夠......
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

大宅

多多綠茶 發表於 16-10-13 02:41
妳用舊型定新型濾芯?
新型係唔使浸,可以直接用.....

我用跟機maxtra,應該唔會係舊掛?我浸唔浸都試過有
會唔會入水水力太大都沖起1d?

我果個係濾水即熱水壺,佢卡實個濾芯架

首頁

尾頁

跳至