用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 99|主題: 49069

產後月經多了3倍

洋房

國民生產總值:35

本人第二胎 第一胎產後月經份量正常 但生完第二胎後 連續3個月 1個月的月經份量是以前的3倍 1包m巾兩日就用完 有其他媽媽有這樣的經歷嗎?正不正常得?

男爵府

國民生產總值:8988

如果係咁可能睇下醫生好啲,量咁多有無見頭暈?

別墅

國民生產總值:681

我都係咁 .. 連續2個月

洋房

回覆 natalie520 的帖子

冇頭暈

洋房

回覆 NatalieTY 的帖子

幾時先會正常反 太恐怖了

別墅

國民生產總值:681

Cutebaby17 發表於 16-10-13 10:00
回覆 NatalieTY 的帖子

幾時先會正常反 太恐怖了

我第二個月明顯比第一個月少左(都仲係好誇張),我諗慢慢會正常返。我有d生過bb既朋友話頭幾個月係咁架。

男爵府

國民生產總值:8076

我都系咁啊。不過無3倍咁多,大概2倍啦,而且個個月都提前,可能要睇下中醫調理下了。

洋房

回覆 RubyYu07 的帖子

每次都好似血崩咁 我大約一個鐘到就要去一次廁所

大宅

國民生產總值:3948

我餵人奶,自7個月減泵就黎返M,我反而頭兩次好少,第三次先回復以前個量

男爵府

國民生產總值:8076

Cutebaby17 發表於 16-10-13 11:47
回覆 RubyYu07 的帖子

每次都好似血崩咁 我大約一個鐘到就要去一次廁所

系啊,原來唔止我一個咁樣!總之前兩日特別多!

翡翠宮

國民生產總值:91974

量太少或者量太多都唔正常,睇中醫調理下

水晶宮

國民生產總值:61724

最好睇中醫調理下。

大宅

國民生產總值:4596

回覆樓主:

一路都餵人奶
生完第三個月就有m
真係好多,41cm都好快滿
黎左四個月左右就少左,但都係多
我未大肚時量唔多架
不過奇怪係我餵人奶都唔知點解咁快黎就真
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎