用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

烹飪錦囊 今日: 69|主題: 108021

[菜式] 求營養早餐選擇

洋房

國民生產總值:81

BKXmas勳章

成日聽話早餐係每天最重要既一餐, 唔知各位sis平時食開咩做早餐呢?

p.s. 最好係方便或可以之前一晚預備定,早上趕返工前食...
而家成日都係在公司附近買魚蛋燒賣果D,好似對身體唔係幾好

王國熱話
通淋巴按摩美容院或師傅介紹
CHANEL購物及贈品
melvita精露好用嗎
係家營完成整個減肥療程*97有相

子爵府

國民生產總值:12372

BKXmas勳章

kc-lam12 發表於 16-10-13 00:15
成日聽話早餐係每天最重要既一餐, 唔知各位sis平時食開咩做早餐呢?

p.s. 最好係方便或可以之前一晚預備定 ...

我食乳酪溝雜乾果。有時食麥片.冬天煲粥湯通粉

子爵府

國民生產總值:10863

BKXmas勳章

蛋白火腿三文治

別墅

國民生產總值:713

好媽媽勳章 BKXmas勳章

蒸蕃薯/粟米加隻烚蛋
牛油果醬麥包三文治

大宅

國民生產總值:4328

BKXmas勳章

烚蛋、烚蕃薯、麥皮、豆漿穀物早餐、蒸中式包點。

大宅

國民生產總值:1527

BKXmas勳章

聽人講蕃薯要隔水蒸, 因怕放水烚,營養會響水中流失

是否真的?

大宅

國民生產總值:2381

BKXmas勳章

先飯煲加水 蒸 切片細條紫番薯 雞蛋 好快
梳洗穿衣 食得

蘋果 / 水果 / 烚西蘭花/ 紅蘿蔔 (蔬果菜) + 雞蛋 / 雞肉 (蛋白質) + 番薯 / 粟米 (澱粉質)
番茄青瓜煙肉煎蛋三文治,橙,鮮奶咖啡
煎雞柳 烚菜 蒸番薯 /粟米 ,蘋果,無糖豆漿
粟米吞拿魚烚薯,香蕉,紅茶

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎