用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 607|主題: 117313

[泰國] 烏龍訂了晚機,大鑊了!關於晚入住酒店,想詢問大家

翡翠宮

國民生產總值:85173

從未試過咁烏龍,睇錯咗航班出發時間,訂咗晚8點幾飛,到曼谷

時間係當地晚上10點幾,請問大家酒店點計,係咪點都計當日為

一晚呢?

王國熱話

男爵府

國民生產總值:7934

SandyKL 發表於 16-10-13 01:12

時間係當地晚上10點幾,請問大家酒店點計, ...

通知酒店晚上大約幾點先到,你到泰國後搭的士或者包車去酒店咪得囉,當然當一天錢啦!

翡翠宮

berry?????? 發表於 16-10-13 01:18
通知酒店晚上大約幾點先到,你到泰國後搭的士或者包車去酒店咪得囉,當然當一天錢啦!
...
明白,謝謝!

我諗我會訂機場附近普通酒店,第二日再轉住返市區嘅酒店,咁似

乎划算點。

禁止訪問

國民生產總值:1323

珍珠宮

國民生產總值:39520

2015xmas

回覆樓主:

定價平平哋嘅酒店住返晚先

珍珠宮

2015xmas

SandyKL 發表於 16-10-13 01:21
明白,謝謝!

我諗我會訂機場附近普通酒店,第二日再轉住返市區嘅酒店,咁似

我會揀市區近我之後要住嘅平酒店住返晚。 夜晚搭的士出市區無咁塞車, 第二朝放低行李係之後住幾晚間酒店就可以出去玩

珍珠宮

國民生產總值:41081

SandyKL 發表於 16-10-13 01:12

時間係當地晚上10點幾,請問大家酒店點計, ...

會唔會有d按摩去方可以宿一宵。

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

侯爵府

國民生產總值:24536

照call 車/ uber 出市區酒店., 夜晚好快唔會點塞車. call 車夜晚接都只係比多200 thb. 當然計一晚酒店錢啦.

珍珠宮

2015xmas

PCCW2319 發表於 16-10-13 09:00

以我所知,正常按摩店係00:00 close

珍珠宮

國民生產總值:44266

冇 !!

珍珠宮

國民生產總值:46674

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:烏龍訂了晚機,大鑊了!關於晚入住酒店,想詢問大家

Prefer 即入市區,早前11點幾落機call uber勁快,30分鐘就到酒店。去耐d就轉酒店,如果三兩晚就懶得轉。

wcpcelia    發表於 16-10-14 16:24

水晶宮

國民生產總值:73571

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我試過夜機成一點幾先到,坐的士去酒店check in 都成兩點幾,同一間住四晚就懶得再轉酒店,但我有send mail 通知酒店會夜機到!
I 大蚊豬   

大宅

國民生產總值:1568

搭的士去啦,咁夜不會塞車的,通知酒店你會late arrival

翡翠宮

QQfishma 發表於 16-10-13 08:32
我會揀市區近我之後要住嘅平酒店住返晚。 夜晚搭的士出市區無咁塞車, 第二朝放低行李係之後住幾晚間酒店 ...
你嘅提議值得考慮。

生平第一次去泰國坐夜機,真係天意。

翡翠宮

唔同大陸,一定冇,通常開到12點,酒吧就會開通頂。

翡翠宮

fionlei88 發表於 16-10-13 10:57
我試過夜機成一點幾先到,坐的士去酒店check in 都成兩點幾,同一間住四晚就懶得再轉酒店,但我有send mail ...
通知酒店,收到!我諗我10點45分抵達,應該出得機場都預最快11點30至12點。

翡翠宮

Kittymummy 發表於 16-10-13 09:50
照call 車/ uber 出市區酒店., 夜晚好快唔會點塞車. call 車夜晚接都只係比多200 thb. 當然計一晚酒店錢啦. ...
收到。

翡翠宮

ahmama 發表於 16-10-13 10:46
Prefer 即入市區,早前11點幾落機call uber勁快,30分鐘就到酒店。去耐d就轉酒店,如果三兩晚就懶得轉。

...
我今次原打算5日4夜,但擺烏龍變咗5晚4日,伴旅話唔想轉

酒店喎,我就兩睇,時間尚早,仲有得諗。

翡翠宮

aoj 發表於 16-10-13 20:24
搭的士去啦,咁夜不會塞車的,通知酒店你會late arrival
收到!

男爵府

國民生產總值:7934

記得唔好著太鮮色,盡量著深色衣服呀!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎