用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 93|主題: 23628

一個月大初生B係每日都瞓得唔好?

別墅

國民生產總值:562

每次飲飲下奶瞓著左,之後放佢落床仔,唔夠3分鐘就醒了,有時候只有少少聲音,佢又會醒。跟著隔了一會兒又會大喊。抱都喊我就來痴線。

別墅

國民生產總值:591

回覆樓主:

我個個都係咁樣 我過多2星期就復工,到時都唔知點算。

翡翠宮

國民生產總值:91928

開少少音樂俾佢聽,等佢冇咁靜

男爵府

國民生產總值:8072

有時候太靜BB反而會好易醒,有少少聲都聽到。另外,佢會唔會因為無安全感吖,所以成日要抱訓。

子爵府

國民生產總值:12151

我都係咁,BB要抱好耐先瞓到,有時瞓著又被樓下車聲整醒

大宅

國民生產總值:1071

畀面勳章 BK Milk勳章

我怕太靜會播住 bedtime music

別墅

有時氹左好耐只瞓到五分鐘,真係激死。我今日買了個米袋,試下work 唔 work先。

別墅

國民生產總值:796

我有用米袋,都係睇bb心情,有時都WORK~

洋房

國民生產總值:48

回覆樓主:

我都痴線左成個幾月,之後我用張包被包到佢木乃伊咁訓,郁都郁唔到,情況好轉左,原來BB除左要夠飽,仲要安全感

侯爵府

國民生產總值:22449

冇安全感吖,試下等佢訓耐小小先放系床喇

侯爵府

國民生產總值:24089

可能太靜
其實可以播少少輕悠嘅音樂~

大宅

國民生產總值:2096

回覆樓主:

其實咁細聽力到未完全好,好似我家有5隻狗,有時吠佢都好似聽唔到,但瞓得唔好多數係安全感問題,你包被包實佢會好d

水晶宮

國民生產總值:61716

我會儘量抱耐D,等BB訓到好淋,再放系床上。

複式洋房

國民生產總值:309

應該係安全感既問題.... 但盡量都唔好抱太耐....
怕佢習慣左人氣, 第日一放佢落床就喊...

複式洋房

國民生產總值:465

吸收力勳章

回覆樓主:

我BB都係咁,準備放落床就醒。人都顛。有咩方法。

別墅

有時抱都唔係問題,抱住仲不停哭真係煩死人。

複式洋房

國民生產總值:434

我個B依家 15日大,越嘈越好瞓。醒左扭奶我播k pop好快瞓返。溫和嘅音樂/慢歌會繼續嘈扭奶。而且瞓覺時屋企幾嘈幾多狗吠佢完全不當回事。我覺得同胎教有啲關系。我佗佢咁耐,公司重建咁耐日日踫呤膨蘭地板都震。屋企不分日夜長期狗吠。未試過嘈得醒佢

複式洋房

國民生產總值:251

vtam 發表於 16-10-14 17:51
有時抱都唔係問題,抱住仲不停哭真係煩死人。

好有同感

禁止訪問

國民生產總值:299

複式洋房

國民生產總值:109

bz_tone0808 發表於 16-10-13 19:22
我都痴線左成個幾月,之後我用張包被包到佢木乃伊咁訓,郁都郁唔到,情況好轉左,原來BB除左要夠飽,仲要安 ...

Exactly
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎