用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

少年成長 今日: 0|主題: 1068

求意見(反叛青年)

別墅

國民生產總值:762

家中細佬已過20歲,仲好反叛,吾做野剩問呀媽拎錢去玩,拎到冇曬錢就發脾氣打爛屋企既野,好似想殺人甘,平時自己心情吾好又對著呀媽發脾氣噪口咩都講,究竟點先可以令佢改變到,媽媽都已經要開始食藥見心理醫生了

王國熱話
仲有4日
又係默書
買股票輸左 $2000
今日我生日

大宅

國民生產總值:1403

yungyeung 發表於 16-10-13 02:34
家中細佬已過20歲,仲好反叛,吾做野剩問呀媽拎錢去玩,拎到冇曬錢就發脾氣打爛屋企既野,好似想殺人甘,平時自 ...

成20歲人,都唔好用反叛期做藉口

唔好比$佢駛,迫佢出來做野,等社會教

大宅

國民生產總值:3438

唔做野問亞媽攞錢去玩,但亞媽又比,係我都唔做啦!長大後不讀書就應該去工作,唔做野就唔應該比錢佢,我係佢亞媽就趕佢走添呀!

別墅

試過了,問題係趕吾走,琴晚知道佢仲郁手推呀媽落地吾俾錢就發巔,點算好

複式洋房

國民生產總值:167

回覆樓主:

呢個問題就要搵社工。如果情緒失控就去報警。可能會係精神上問題啦

大宅

國民生產總值:2246

yungyeung 發表於 16-10-13 14:39
試過了,問題係趕吾走,琴晚知道佢仲郁手推呀媽落地吾俾錢就發巔,點算好
...

最大問題是男仔力大,癲起上來阿媽跟本唔夠來,最怕你唔比錢佢,佢會强搶,屋企唔好放太多錢

別墅

屋企已經冇擺錢了,之前就係因為試過報左幾次警最終真係坐左幾個月,我呀媽超心痛同自責,出返黎諗住會有反醒,點知仲衰,性情完全大變⋯依家仲話出面欠人幾萬,唉

大宅

國民生產總值:3438

回覆 yungyeung 的帖子

演變成這地步非一朝一夕,唔想放棄佢就快找社工幫手,你地自己係無辦法的。

大宅

國民生產總值:2246

回覆樓主:

好難攪,如果有日財仔追個巨大的數仲大獲。

是不是他從小給你們寵壞了?

大宅

國民生產總值:1403

yungyeung 發表於 16-10-14 01:28
屋企已經冇擺錢了,之前就係因為試過報左幾次警最終真係坐左幾個月,我呀媽超心痛同自責,出返黎諗住會有反醒, ...

阿仔無反醒,反而阿媽自責?

可能阿媽要真的硬起心腸,不要再縱容他了
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎