夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

其實一開始就唔應該發脾氣,同佢好好地傾下先,每個人都需要喘息的空間嘛,睇下佢有幾想去再決定啦

水晶宮

你有冇氹返佢啊?男人都需要面需要落臺階

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

WingM 發表於 16-10-13 10:15
回覆 mc 的帖子

傾心事?? 之從BB出世後,忙到傾偈既時間都冇,所有嘢都係圍繞住阿b。。。 大家 ...
我唔會怪你唔俾C6全男班去泰國,泰國,都係僅次於大陸嘅熱門炮兵團目的地,
但你處理手法可以溫柔D。
你最近一個月同老公有冇sex?有冇成日推三推四,十次先俾一次?
嘈完之後你有冇氹返佢?
男人係身體行先的動物,

如果搞掂佢身體,就搞得掂佢個心。
試下整D佢鍾意嘅食物,
噓寒問暖叫佢入房瞓⋯⋯
等佢下左啖氣先啦

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 WingM 的帖子

而家佢瞓廳唔睬你,係咪想你屈服比佢去咋

民房

回覆 mc 的帖子

講得好。這種冷暴力已有1個月,真係就快把我迫瘋。
其實上上星期有一晚我頂唔住,問佢想點? 佢話我可以冇咗佢,佢覺得我似一家之主多過佢。。。
其實佢想我點? 知佢工作忙辛苦,好多嘢我攪得掂都自己做。有時都會出聲“老公可以換個燈泡嗎?例排答案:遲D先。。 ”
久而久之,我都唔想再問,自己搞掂就算。

我喊 ,佢唔會派紙巾畀我 ,我感覺佢覺得我扮嘢 。
做小女人又唔鍾意。做強女人又滿意 。唔知佢想我點?好辛苦

大宅

佢而家唔係嬲,佢係表達你知。。。。。佢決定左一定要去!!!!!

但,一班男人去泰國,唉~

大宅

你發脾氣時講過咩說話傷到佢?有無推翻佢過去嘅付出?(你唔好話我知你都有付出乜乜乜,佢有工作會分擔家事無脾氣已經好好。)
約齊朋友去旅行係好難嘅事,今次唔去,佢唔知等到幾時再有咁嘅機會。朋友與家人去旅行嘅玩法同感覺都好唔同,唔好諗到你辛苦佢就開心而唔公平。5日啫,比個老公放假輕鬆下,返嚟心情好,對你都好啲啦。

子爵府

WingM 發表於 16-10-15 01:34
回覆 mc 的帖子

男人心中有異心,就甚麼都可以是罪。你丈夫今天這樣做無非就是想迫你變瘋。冷靜以待是最好的方法,不用哭不用罵,只問他想怎樣?難道想這樣過下去,他心裡怎樣想都只有天知他知,他這樣的怪你是絕對無事找事來說,你需要他不是去做甚麼,而是可以並肩而行,一起努力去維繫感情,你所做的自問是想令他舒服點,你不知原來對另一個人好也是罪,只能說他變了。對心有異的男人要真的冷靜去面對,要向他說道理而非理論,目的就是不讓他再有藉口去怪你。
mc <()>

男爵府

明白你有壓力 , 但先放佢出去釋放佢既壓力先 , 等大家生活平衡 d .

你真係唔可以 1 個人照顧小孩 5 日嗎 , 有冇人幫到你 ?

琥珀宮

其實好難做到公平,如果下下諗自己無得做另一伴都唔可以做,咁好辛苦
最緊要睇佢班FD信唔信得過啫,如OK咪俾佢RELAX下囉,返到嚟可能更積極幫你手添

大宅

WingM 發表於 16-10-13 10:15
回覆 mc 的帖子

傾心事?? 之從BB出世後,忙到傾偈既時間都冇,所有嘢都係圍繞住阿b。。。 大家 ...

其實⋯都唔止係去唔去旅行既問題。重點係大家既關係,bb出世係好多野要適應調整。但唔等於有一個b就應份忙到,計都傾唔到,或者理所當然地認為對方要接受,要湊b就要被忽略⋯
慢慢調整下,bb唔係一出世就霸佔左大家既人生,比多d時間,關心大家。維持和諧婚姻先至係對小朋友最好~加油!

子爵府

回覆樓主:

唉,真系進退兩難

男爵府

BK Milk勳章

WingM 發表於 16-10-15 01:34
回覆 mc 的帖子

你老公要落台楷。

老實講,我都用過你老公嘅方法,不過只係兩日我老婆就攪掂我。

係唔係一定要去泰國已經唔重要,重點係佢好似無話事權,你先係一家之主。

男人好幼稚,其實佢而家自己都好辛苦,唔知點收科。

你如果想快快結束呢段冷戰嘅話就唯有扮小女人,同佢溫柔婉轉咁扮道歉。由得佢狂數你10分鐘算數。
如果唔係,一係你就絕過佢,早過佢瞓,唔煮佢飯,絕到出面,等佢知驚。

不過,我勸你死死氣忍咗去好過。 男人火遮眼上嚟真係咩幼稚嘢都做得出。

退一步立即海闊天空,why not? 佢只係想出啖氣,你就左耳入,右耳出,俾佢當沙包咁哦,佢咆哮完好快冇事。 唔好拖太耐,男人好鍾意諗其他無聊嘢,拖越耐對你越不利。

good luck
又放假!!!

別墅

little_chamo 發表於 16-10-19 20:21
你老公要落台楷。

老實講,我都用過你老公嘅方法,不過只係兩日我老婆就攪掂我。

次次都要女人低頭先,唉

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

WingM 發表於 16-10-13 02:48
我老公對我同屋企都好好,佢放工即刻返屋企 ,絕對冇搞三搞四 ,又會洗吓碗 ,又會湊下個仔 ,佢好少發脾氣 ...

講真,你老公都幾自私
羊年行大運!

男爵府

BK Milk勳章

Pptwli 發表於 16-10-19 20:33
次次都要女人低頭先,唉

其實都唔一定, 不過要睇你敢唔敢搏。

你可以絕過個男人,最緊要你要輸得起。 世界始終係唔公平,女人比較怕失去婚姻,造成男人得寸進尺。
又放假!!!

公爵府

牛年勳章

Whatsapp 或者電話 傾下先, 可能面對面, 大家也要面子, 或者借d仔女做開場白, 才入正題, 我諗我都唔想另一半放低自己去玩囉.

伯爵府

WingM 發表於 16-10-13 02:48
我老公對我同屋企都好好,佢放工即刻返屋企 ,絕對冇搞三搞四 ,又會洗吓碗 ,又會湊下個仔 ,佢好少發脾氣 ...

同班男人去五日泰國?
比我都嬲爆
發脾氣都好正常, 相反, 你問佢你可唔可以放底小朋友同班姐妹去日本shopping五日先。
有壓力唔係應該揾老婆去旅行咩
帶埋老婆唔得咩?開始咁多不滿
其實想作死。
我又分享吓
年半前, 我老公原先放假話同我去澳門玩的, 轉吓頭話班同事(又係全男班)話去大陸浸温泉, 正常人一聽係咪都好火, 但我無唔比佢去, 後來其中一個男的女朋友話信唔過佢地一班男人去就要跟埋去, 他才問我去唔去, 我當然唔去啦, 我知佢唔係去滾,但我心底已覺得他很不對, 不重視我感受, 在我心目中已扣了好多好多分, 一個正常有家室的男人拋底家庭自己去玩我真係接受唔到。

大宅

回覆:老公是否已不愛自己

比著我都會比佢去旅行減下壓
不過泰國就no way喇
因為識得有班同事又係掉低老婆成班男人去泰國 但係叫雞團囉
就算幾信個老公都好 個個玩 佢好難唔玩既 何必比d誘惑機會佢呢

別墅

little_chamo 發表於 16-10-19 20:41
其實都唔一定, 不過要睇你敢唔敢搏。

你可以絕過個男人,最緊要你要輸得起。 世界始終係唔公平,女人比 ...

搏唔起,有小朋友
C6嬲起上黎比我絕好多
曾經講過幾次離婚
每次都係佢聲大夾惡,威脅我大我

首頁

尾頁

跳至