用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

心聲留言 今日: 23|主題: 14672

唔開心、失眠....

珍珠宮

國民生產總值:33178

BKXmas勳章

覺得自己人生好失敗、一事無成、家庭有煩惱、無事業、朋友少都唔理解、最近連健康都令人擔心、成日提心吊膽咁生活。
以前諗過宗教解脫、但只有更煩惱

王國熱話
斷斷續續出風癩,點解夜晚瞓著仲出多啲...
濾水器,邊個好?
經常流鼻血,煲咩飲可以醫治?
箍牙一問

大宅

國民生產總值:1061

BKXmas勳章

回覆樓主:

I can't sleep too

珍珠宮

BKXmas勳章

瑪麗皇后 發表於 16-10-13 04:41
I can't sleep too

你好d未?失眠其實都好奢侈、一早又迫自己起身努力了

侯爵府

國民生產總值:24702

hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

我明呀, 失眠真係好令人困擾, 亦會令心情好差, 我都出左個一樣0既POST 呀!

但我唔覺得自己失敗呀, (雖然我開左個POST但無啦啦俾人話我失敗) 因為哩D係身體問題, 自己都唔想架嘛, 咪諗辦法解決佢囉。雖然, 我都未試到一個好方法等自己唔識失眠, 但係我會繼續努力架! 冇失眠果D人點會明丫。

一齊加油呀!

.........................................

珍珠宮

BKXmas勳章

lovestarry001 發表於 16-10-13 10:33
我明呀, 失眠真係好令人困擾, 亦會令心情好差, 我都出左個一樣0既POST 呀!

但我唔覺得自己失敗呀, (雖然我 ...

你好積極、大家一起努力

別墅

國民生產總值:951

BKXmas勳章

https://youtu.be/GS2V-aAPcNo

我一有唔開心,就會去YouTube 聽余博士!
失眠時可以聽下,佢係基督徒,更是EQ大師。
佢既銜頭不重要,最令我感動既系佢既經歷。

我唔開心時,會試下比自己諗下其他野,例如也去了解下別人,不要只想著自己難處。因難處每人都有,越想會越覺沒出路。

Life must go on

侯爵府

國民生產總值:24702

hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

其實唔到自己唔積極
瞓唔到會病會唔開心, 但世界都係依然係咁, 要做0既野都係要做, 個仔0既功課依然要跟, 家務依然要做。其實係有種得閒死唔得閒病咁0既感覺。

不過, 為左2個仔, 唯有不停努力向前行! 希望過一排, 失眠情況會有所改善啦!
.........................................

別墅

國民生產總值:828

BKXmas勳章

luckybaby2011 發表於 16-10-13 04:15
覺得自己人生好失敗、一事無成、家庭有煩惱、無事業、朋友少都唔理解、最近連健康都令人擔心、成日提心吊膽 ...

睇醫生,問佢開d安眠藥,訓得到一個好覺,一切大不同
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎