心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

覺得自己人生好失敗、一事無成、家庭有煩惱、無事業、朋友少都唔理解、最近連健康都令人擔心、成日提心吊膽咁生活。
以前諗過宗教解脫、但只有更煩惱

大宅

回覆樓主:

I can't sleep too

水晶宮

瑪麗皇后 發表於 16-10-13 04:41
I can't sleep too

你好d未?失眠其實都好奢侈、一早又迫自己起身努力了

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我明呀, 失眠真係好令人困擾, 亦會令心情好差, 我都出左個一樣0既POST 呀!

但我唔覺得自己失敗呀, (雖然我開左個POST但無啦啦俾人話我失敗) 因為哩D係身體問題, 自己都唔想架嘛, 咪諗辦法解決佢囉。雖然, 我都未試到一個好方法等自己唔識失眠, 但係我會繼續努力架! 冇失眠果D人點會明丫。

一齊加油呀!

.........................................

水晶宮

lovestarry001 發表於 16-10-13 10:33
我明呀, 失眠真係好令人困擾, 亦會令心情好差, 我都出左個一樣0既POST 呀!

但我唔覺得自己失敗呀, (雖然我 ...

你好積極、大家一起努力

子爵府

2024年龍年勳章

https://youtu.be/GS2V-aAPcNo

我一有唔開心,就會去YouTube 聽余博士!
失眠時可以聽下,佢係基督徒,更是EQ大師。
佢既銜頭不重要,最令我感動既系佢既經歷。

我唔開心時,會試下比自己諗下其他野,例如也去了解下別人,不要只想著自己難處。因難處每人都有,越想會越覺沒出路。

Life must go on

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

其實唔到自己唔積極
瞓唔到會病會唔開心, 但世界都係依然係咁, 要做0既野都係要做, 個仔0既功課依然要跟, 家務依然要做。其實係有種得閒死唔得閒病咁0既感覺。

不過, 為左2個仔, 唯有不停努力向前行! 希望過一排, 失眠情況會有所改善啦!
.........................................

大宅

luckybaby2011 發表於 16-10-13 04:15
覺得自己人生好失敗、一事無成、家庭有煩惱、無事業、朋友少都唔理解、最近連健康都令人擔心、成日提心吊膽 ...

睇醫生,問佢開d安眠藥,訓得到一個好覺,一切大不同

複式洋房

回覆樓主:

人生總有迷失時刻

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

luckybaby2011 發表於 16-10-13 04:15
覺得自己人生好失敗、一事無成、家庭有煩惱、無事業、朋友少都唔理解、最近連健康都令人擔心、成日提心吊膽 ...
而家生活真係難,生活指數非常高,有兒女嗎?

首頁

尾頁

跳至