自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

道光幼稚園同真理浸信會。兩間都好想In。請問大家可唔可以打去改時間?如果可以,點講好d呢?我知可能都係要2選1黎in。不過都係問下有經驗ge大家。唔該大家

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

我會揀自已好想入嗰間黎in
咁多人報學校,
改得一個又會有第二個,
學校會唔會咁做呢

男爵府

小熊heart 發表於 16-10-13 07:51
道光幼稚園同真理浸信會。兩間都好想In。請問大家可唔可以打去改時間?如果可以,點講好d呢?我知可能都係 ...

好多人都會撞時間,如果幾十人打電話要求改時間,人地要做多好多嘢,咪好唔得閑同混亂lor。仲有,如果你同人講撞了時間要求改面試時間,人地會諗既然你打電話去改時間,即係佢間學校唔係你第一選擇,咁做更加唔比改時間,所以可以做gei 係二選一。

男爵府

宜家好多幼稚園都刻意安排在同一日in,睇下家長揀邊間,只有小數不算歡迎的學校會在其他日子

大宅

道光幼稚園同真理浸信會。兩間都好想In。請問大家可唔可以打去改時間?如果可以,點講好d呢?我知可能都係 ...

通常學校是有心安排那幾天面試,是考驗家長的方法之一。
之前囝囝發燒去唔到見小學,有醫生紙都無得補考。

珍珠宮

回覆樓主:

真係要二選一
我仔都撞左3間
我而家煩惱中

wcpcelia    發表於 16-10-13 10:21

大宅

回覆樓主:

無辦法,二選一吧

珍珠宮

減齡達人勳章

打電話去改期,可能已經remark冇誠意,但我又唔會放棄希望。所以,最心儀嗰間一定絶對唔改期。次心儀嗰間打去改期,如果唔比改,當日遲到照去,唔比見先算。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我有朋友如實和後來通知的幼稚園講,撞左之前的一間。
學校超好,請佢寫信建議可以參加的面試時間,我朋友選左另外兩個時間,最後通知佢可以比佢改....

男爵府

回覆樓主:

其實幼稚園黎黎去去都係0個幾日面試, 已經篩走左一班決定唔黎in既人, 所以都有佢原因既~

複式洋房

我個女都撞左4間,都係要揀一間

伯爵府

試下打去改第二志願果間, 萬一唔得或怕有唔好印象都冇咁驚麻, 試下囉唯有

子爵府

畀面勳章

我都係用二選一,三選一策略,通常熱門的都同一日面試,要考驗你幾有誠意!!

是但啦,熱門入唔到就入次熱門,次熱門入唔到就入唔熱門,幼稚園喳哇!

大宅

回覆樓主:

我個揀心儀既in...
大仔個時3間差不多時間in,但心儀個間係中間時間,即係一in呢間就in小兩間。。最後揀心儀in...
另外問樓主沙田人?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

多數都冇得改,真係自己取捨

男爵府

2選一好d,你可以諗下邊間多d位,成功率高d, 我個時都有報碧濤真理,但撞左另一間,我老公都話真理咁小位無謂博了!

珍珠宮

因為EDB政策, 幾乎全港幼稚園同時期IN人.除非有間幼稚園太多人報, 先會下星期再IN.
方法係有的.. 唔教你啦, 自己考慮取捨啦.

珍珠宮

九成都唔俾改,俾你改又俾唔俾其他人改﹖﹖

男爵府

回覆樓主:

我都撞左幾間

首頁

尾頁

跳至