用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 41|主題: 89162

瘜肉手術後,月經比平常多正常嗎?

洋房

國民生產總值:33

本人計劃懷孕左半年,中段發現子宮痛就去check , 做左超聲波發現有白色陰影,即時去做手術,

手術後緊接period 但當時period 份量比平常小,而且快完, 今次係手術後正常黎經,但非常痛,而且份量比平時多好多,係咪正常嫁⋯?

Thanks Sis!!!

大宅

國民生產總值:1481

個人經驗,量同平時差唔多,但last到5-6日,色係鮮紅,之前只有3-4日色暗紅。
手術後來左2次m就bingo 左!

洋房

Wakamama 發表於 16-10-13 11:08
個人經驗,量同平時差唔多,但last到5-6日,色係鮮紅,之前只有3-4日色暗紅。
手術後來左2次m就bingo 左!
...

恭喜(emoji)sis, 係呀,我今次唯一同你一樣就係好鮮紅,,咁其實係咪要睇多次醫生呢?

希望都可以快d bingo la

大宅

keiiiiko 發表於 16-10-13 15:50

恭喜(emoji)sis, 係呀,我今次唯一同你一樣就係好鮮紅, ...

我個時又冇特別覺得痛,你可以問番醫生。
我bb岩岩上個月出世啦!個手術係岩岩上年尼個時候做。
希望你都快點bingo啦!醫生話頭3個月係黃金期呀!

大宅

國民生產總值:3249

回覆 Wakamama 的帖子

我剛剛依個月頭做了子宮內膜息肉手術, 剛剛上星期來月經, 未做手術前7日就完, 但今次來完7日間吾中都有一些血流, 要幾耐先停呀??
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

洋房

國民生產總值:99

keiiiiko 發表於 16-10-13 09:24
本人計劃懷孕左半年,中段發現子宮痛就去check , 做左超聲波發現有白色陰影,即時去做手術,

手術後緊接pe ...

我9 月頭都做左
流左大概5日血
之後月尾來m 血係鮮紅左 量就差不多

洋房

boobootiny 發表於 16-10-22 23:41
我9 月頭都做左
流左大概5日血
之後月尾來m 血係鮮紅左 量就差不多

打算月尾再覆多次診(emoji)(emoji)

複式洋房

國民生產總值:322

手術後緊接pe ...

我做月瘜肉手術之後m 量其實冇多咗,不過係長咗小小,但冇痛呀,做完頭半年都係黃金期,加油and good luck sis !

複式洋房

國民生產總值:322

手術後緊接pe ...

我做月瘜肉手術之後m 量其實冇多咗,不過係長咗小小,但冇痛呀,做完頭半年都係黃金期,加油and good luck sis !

洋房

bb_loves_bb 發表於 16-10-23 09:47
我做月瘜肉手術之後m 量其實冇多咗,不過係長咗小小,但冇痛呀,做完頭半年都係黃金期,加油and good luck ...

多謝sis ar❤️個人性格心急,聽人講又成日話愈急愈無,多謝支持,成功一定報喜(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

amycoco 發表於 16-10-22 20:21
回覆 Wakamama 的帖子

我剛剛依個月頭做了子宮內膜息肉手術, 剛剛上星期來月經, 未做手術前7日就完, 但今 ...

我個時冇呢個情況,穩陣覆診時問下醫生!

大宅

國民生產總值:3249

Wakamama 發表於 16-10-24 01:35
我個時冇呢個情況,穩陣覆診時問下醫生!

我今早返醫院覆診,醫生開了調經藥給我食二個週期,因為話失調,所以要食調經藥!
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

大宅

amycoco 發表於 16-10-25 14:49
我今早返醫院覆診,醫生開了調經藥給我食二個週期,因為話失調,所以要食調經藥!
...

祝你早點調理好身體,快快bingo!

大宅

amycoco 發表於 16-10-25 14:49
...

祝你早點調理好身體,快快bingo!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎