用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

潮流時尚 今日: 143|主題: 79918

[飾物] 著裙褂想搵d潮款d耳環

男爵府

國民生產總值:7126

搵咗好多間都唔岩,有無jm可以介紹下?
Thanks

王國熱話
【活動結束】國王送你法國BABYZEN YOYO+ 全套...
【活動結束】國王請你睇《‬麥兜‧飯寶...
【活動結束】國王送你VICHY火山礦物溫泉水...
【活動結束】國王送你《魯賓遜漂流記3D》...

複式洋房

國民生產總值:375

我都是襯金器,是吊的!很襯!

子爵府

國民生產總值:10154

紅寶石耳環襯褂

子爵府

國民生產總值:13883

2016夢想成真

引用:搵咗好多間都唔岩,有無jm可以介紹下?Than

原帖由 Kenise-mama 於 16-10-13 發表
Thanks
潮款金器真係最冇錯啦,著得裙掛,要襯金既,行多D大金行睇下

wcpcelia    發表於 16-10-17 14:54

男爵府

國民生產總值:6677

視乎你係邊款裙褂,金銀線較多既?定彩線較多?傳統褂定潮褂?

大宅

國民生產總值:4518

Kenise-mama 發表於 16-10-13 10:03
Thanks

我係帶傳統的
感覺上掛加傳統款都幾配合

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:783

lovelypowerpuff 發表於 16-10-17 21:38
我係帶傳統的
感覺上掛加傳統款都幾配合
我係著潮褂嘅,襯咗類似你這對龍鳳吊款都好可愛,因為始終會夾到龍鳳鈪等金器。如果唔想金,襯珍珠都幾好㗎!
我見過有人襯CC logo吊珠款,個人認為品牌色彩太重襯褂唔太夾。
不過講到尾,一生人一次,最緊要樓主自己鍾意:)

男爵府

國民生產總值:7269

黃金好難會潮... 不如簡簡單單襯1ct 鑽石耳環啦... 較便宜的可襯珍珠或紅寶石耳環 (就咁一粒或吊都好),都好靚好高貴,而且婚後都可以戴得返。

別墅

國民生產總值:829

回覆樓主:

我着裙掛時,除了金器,帶了隻豬仔玉。開頭以為會好娘,點知都好襯,好得意!

另外,耳環就揀了龍鳳。。

大宅

國民生產總值:1927

Kenise-mama 發表於 16-10-13 10:03
Thanks

我着裙褂時主要帶金器親,龍鳳頸鏈,親龍鳳額,親龍鳳戒指再親龍鳳耳環(當年係金至X買的),都係有吊的。我係傳統嘅裙褂,所以成個都係龍鳳look

另外都有親對吊的玉的耳環 ,綠色撞紅色,都好shape

男爵府

國民生產總值:7625

回覆:著裙褂想搵d潮款d耳環

傳統褂的話,龍鳳耳環真係冇得輸。或者帶珍珠耳環丫

大宅

國民生產總值:2322

I got this one for my wedding!

大宅

國民生產總值:1352

我結婚時係戴一對大牡丹花的金耳環,其實係我媽媽當年的嫁妝,初初以為好娘,但戴上後覺得ok. 呢類耳環一世人只可結婚時戴,媽媽的嫁妝變成我的嫁妝就算幾娘都戴得開心!

珍珠宮

國民生產總值:30714

回覆樓主:

我著褂襯鑽石耳環

大宅

國民生產總值:3936

我帶金雙喜字

別墅

國民生產總值:953

beaker009 發表於 16-10-19 12:09
我結婚時係戴一對大牡丹花的金耳環,其實係我媽媽當年的嫁妝,初初以為好娘,但戴上後覺得ok. 呢類耳環一世 ...

大宅

國民生產總值:1349

回覆:著裙褂想搵d潮款d耳環

我果陣都諗住買紅寶石耳環,但睇左款同價錢都唔係好啱。最後都係買足金款,影相出黎好大方。呢d款除左結婚真係無乜機會戴,宜家就等金價升返就放。唔考慮買紅寶石都係呢個都係原因。

大宅

國民生產總值:1252

其實珍珠都勁襯裙褂嫁~~~

我一早已經戴哂成套珍珠耳環同頸鏈,等個朝早未敬茶前都有啲首襯裙褂,已經好靚!

跟住襯埋金器都好match ga!

之後條珍珠鏈證婚都繼續戴啦,換另一對耳環,當然都好襯婚紗!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎