用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 8|主題: 236434

昨晚食完晚飯後, 突然無晒之前頂住既感覺, 又好擔心

大宅

國民生產總值:2977

昨晚好夜先食晚餐, 我仲同老公去左食burger, 本來以為自己應該食唔到幾多, 因為一知道有左之後都係胃口唔好, 晚餐只食到一碗粥, 昨晚竟然食到好多嘢, 食完之後又無左之前既頂住感覺, 直到今朝個肚仲喺度叫, 除左有胃氣之外, 無晒之前啲不適感覺, 搞到我又好擔心, 宜家只係10w + , 仲有兩個星期先到第二次產檢, 想問下大家係咪通常過左3,4個月先會無左害喜既不適??

複式洋房

國民生產總值:487

引用:昨晚好夜先食晚餐,+我仲同老公去左食burger

原帖由 laibebemama 於 16-10-13 發表
昨晚好夜先食晚餐, 我仲同老公去左食burger, 本來以為自己應該食唔到幾多, 因為一知道有左之後都係胃口唔好 ...
每個人都唔同,有d人一定要過三四個月先好d,有d人一時時哦。我初期都系有時頂胃,有時又食得落,無嘢嘅

子爵府

國民生產總值:10578

放鬆d啦

洋房

國民生產總值:51

我都係去到9/10w 開始冇咁反胃,但仍然有胃氣,
又係要等到12w 先有得睇 bb,
果兩個星期都好擔心呀,
好似冇咩特別感覺咁,好唔實在…
照完見到bb 大左好多,腳仔好生猛,
所以你都唔駛太擔心 =)

大宅

國民生產總值:2977

回覆 Konyssi 的帖子

希望啦, 突然無左呢啲感覺, 真係好怪..

回覆 laibebemama 的帖子

您好 laibebemama,害喜長短每個都唔同,亦唔係懷孕嘅指標,都聽過有有D 媽咪好快完全冇害喜架,媽媽有返胃口好好呀! 懷孕期間身體狀況會成日變,明白初初懷孕又未感覺到胎動又真係會有吾實在既感覺既,唔好自己嚇自己,放鬆d 心情對您同bb 都好架!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎