用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 88|主題: 56911

[淘寶] 請問大家會否淘嬰兒用品?

大宅

國民生產總值:3937

例如:初生底衫丶奶煲丶沙巾、口水肩

王國熱話
bb係咪可以食洋蔥?
仔仔8個月喇,超為食!加固分享!
白汁洋蔥栗米三文魚字母粉
免治牛肉,免治豬肉,13個月的bb吃,d肉質...

民房

國民生產總值:4

個人絕對唔會淘任何bb用品.....衫都唔會,因為如果有有害物質會被皮膚直接吸收!

男爵府

國民生產總值:6699

回覆樓主:

唔建議淘

伯爵府

國民生產總值:16395

回覆樓主:

怕參差去其他網站睇
京東 www.jd.com
貝貝 www.beibei.com
銀泰 www.yintai.com

貝貝主打母嬰,不過付款用支付寶、微信,要有大陸銀行卡。其他兩個可用銀聯信用卡。

伯爵府

回覆樓主:

題外話,香港我幾鍾意malimarihome,有風格。

大宅

國民生產總值:3296

奶煲唔會
衫,紗巾有淘寶
口水巾同紗巾都可以唔洗淘,健康院門口多數有堆姐姐叫填表入媽媽會,一般都有紗巾,口水巾送

珍珠宮

國民生產總值:31328

初生底衫就無淘,我會買冬天厚連身衣,花園街都賣緊一樣貨貴好多,其實自己喜歡就得,淘寶多好多款揀

複式洋房

國民生產總值:458

會淘

別墅

國民生產總值:715

其實呢個問題, 我覺得係關乎個人"生活/消費" "水平/習慣" 黎定...

如果平時喺香港買親bb野都一定要喺商場買牌子野先安心既, 9成唔會淘, 因為覺得唔安全.. 如果你會買街邊街市貨, 咁嗰d就會淘, 因為其實咪又係淘寶貨...

所以呢個問題, 問幾多次都好, 都會有正有反.. 你問下自己會唔會買街邊貨, 就知淘唔淘得了, 除非十個答你都唔會淘, 一定要買牌子野保品質咁你就會轉軚的話, 咁就可以不用問自己

伯爵府

感恩有你 發表於 16-10-17 13:26
其實呢個問題, 我覺得係關乎個人"生活/消費" "水平/習慣" 黎定...

如果平時喺香港買親bb野都一定要喺商場 ...

唔一定,内地好多人有錢,一樣有好多高檔貨、進口貨,仲未必貴過香港。

呢兩個奶樽香港買要$250。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:715

lyh80115 發表於 16-10-17 13:39

唔一定,内地好多人有錢,一樣有好多高檔貨、進口貨,仲 ...
係丫, 但係總有人唔安心淘寶呢個平台係咪正貨嘛..

伯爵府

感恩有你 發表於 16-10-17 13:48
係丫, 但係總有人唔安心淘寶呢個平台係咪正貨嘛..

驚細鋪賣假,可以去大鋪,内地第2大購物網——京東自營,包正貨啦。

有銀聯信用卡就買得,唔怕煩喺淘寶買京東e卡支付又得。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3296

lyh80115 發表於 16-10-17 13:39

唔一定,内地好多人有錢,一樣有好多高檔貨、進口貨,仲 ...

呢個牌子朋友亞馬遜買平過香港好多
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎