懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我bingo之前有睇開架, 不過後期因為勁反胃所以知道左之後都無去睇過, 有無jm仲有去睇?

大宅

回覆樓主:

我而家9 week, 由bingo到而家, 一直有食中藥安胎, 中醫話食多兩個星期過3個月就可以停, 8個月再睇過:)

男爵府

回覆 karenwing63 的帖子

d藥苦唔苦啊?

大宅

回覆樓主:

我婚後一直有飲中藥, 已經慣左唔覺苦

別墅

我有之前有食中藥調理, 有左之後都有食中藥安胎到滿3個月, 宜家就黎生又再食番

別墅

laibebemama 發表於 16-10-13 10:36
我bingo之前有睇開架, 不過後期因為勁反胃所以知道左之後都無去睇過, 有無jm仲有去睇?
...

我太太剛剛知道bingo 左,應該係6w左右宜家飲緊中藥...因為唔係我飲所以唔知苦唔苦不過太太飲到就晒眉....>_<

複式洋房

我都係中藥安胎不過我無定時嘅,得閑咪去買呢幾劑食(中醫話會令BB溫和啲冇咁燥就好生啲),孕期主要飲中醫執既清補涼+花膠(基本上冇乜飲其他孕期應該要飲嘅湯)。bb今日12朝,出世個日已經皮膚又白又滑,身上未見任何紅點藍點,暫時未見頭泥。雖然出世只有2.66kg ,但幾好湊,瞓覺好穩定冇乜野會嚇得醒佢。而我順產生完仲精神亦亦,行動自如。(完全意料之外)
催生陣痛大概8小時,生產時間係15分鐘(屙個陣我一直有發聲都夠力氣屙出黎)
清胎毒方面,只食過芝麻糊x10次,腐竹蛋x1次,椰青水500ml x 4支。

如果再懷第二胎我都會照今次一樣。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果有睇開既話我覺得可以去睇,不過冇胃口之類個個媽媽都會架

首頁

尾頁

跳至