用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

手機樂園 今日: 14|主題: 21788

[Android] 用什麼apps 可免費聽歌?

大宅

國民生產總值:3691

如题

王國熱話
孖B幾周出世 & 幾重 ?
私院孖b開刀
2017 孖胎媽媽?
孖b真的要請2個工人嗎?

大宅

國民生產總值:3631

我用『酷我音樂』,理論上喺大陸以外地區係唔用得嘅,但係只要開 APP 之前開啟飛航模式(即係無網絡信號),開左 APP 之後接通翻網絡就照聽歌㗎喇。

男爵府

國民生產總值:6192

回覆樓主:

Moov

大宅

國民生產總值:4686

好媽媽勳章

引用:我用『酷我音樂』,理論上喺大陸以外地區係

原帖由 jonwu 於 16-10-13 發表
我用『酷我音樂』,理論上喺大陸以外地區係唔用得嘅,但係只要開 APP 之前開啟飛航模式(即係無網絡信號) ...
試了都5得

複式洋房

國民生產總值:225

回覆樓主:

酷狗,翻牆就可以單撈

複式洋房

回覆樓主:

翻牆後,你嘅IP就變咗國內,個個APP都可以單撈音樂,冇海外IP限制

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3691

裝修師傅 發表於 16-10-24 11:39
酷狗,翻牆就可以單撈

什麼是翻牆?

複式洋房

裝修師傅 發表於 16-10-24 11:41
翻牆後,你嘅IP就變咗國內,個個APP都可以單撈音樂,冇海外IP限制

翻牆是指繞過網路封鎖去訪問封鎖外網站。英文是.... 好像是國內專有名詞。因為外國根本對INTERNET沒有封鎖這回事。 
網路封鎖就好似圍牆。要繞過...其實不能繞過。只能由上面翻過去。的意思。 
技術上而言。翻牆不算破解。因為根本不是破封鎖,因為封鎖根本無變。只是在牆外靠第三方幫助。把資訊繞路傳送。大多是vpn。或者proxy伎倆。 

大宅

國民生產總值:3471

裝修師傅 發表於 16-10-24 22:57
翻牆是指繞過網路封鎖去訪問封鎖外網站。英文是.... 好像是國內專有名詞。因為外國根本對INTERNET沒有封鎖 ...
請問怎樣翻牆?

大宅

國民生產總值:3417

畀面勳章 睛靈勳章

"愛聽4G" app, 好多歌, 好流暢

大宅

國民生產總值:3471

裝修師傅 發表於 16-10-24 11:41

我係一個手機白痴,可以教我步驟嗎?

別墅

國民生產總值:737

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

回覆樓主:

我用joox

複式洋房

國民生產總值:274

回覆樓主:

我直接系play store下載蝦米音樂的app,可以直接online聽歌同dl,非常方便。

別墅

國民生產總值:608

MK_son 發表於 16-11-22 02:01
我直接系play store下載蝦米音樂的app,可以直接online聽歌同dl,非常方便。
蝦米音樂好多歌要付款

伯爵府

國民生產總值:19119

我係香港人 發表於 16-11-3 01:04
我用joox

可以免費download歌曲嗎?

別墅

國民生產總值:737

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

PaPa 發表於 16-11-27 00:48
可以免費download歌曲嗎?

你要每日分享去微信或facebook,甘就可免費聽一日

大宅

國民生產總值:4198

回覆樓主:

joox

大宅

國民生產總值:1071

thx
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎