用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 156|主題: 24232

其實我真係好唔想同99住

民房

國民生產總值:15

本來好好的我同c6 囡囡已買樓自住,一路都住得好好。兩年前因老爺走了,姑9建議我地搬番去住,我的兇夢就開始了我真的有十萬個不願意,因得c6一個仔,所以我無得say no......
搬左入去住已經兩個多月了,我真的很辛苦,又發現自己有左好想搬番出去

王國熱話
Happy Friday~ 太古食中菜,位位$60幾 ,仲要...
太子來發館粥底火煱及蒸蒸日上倫哥私房...
灣仔築地市場
鰂魚涌魚康怡廣場食龍蝦海鮮餐

侯爵府

國民生產總值:21392

回覆樓主:

堅持自己既諗法囉 正常應該姑9搬去陪佢啦
最重要你老公點諗啫

子爵府

國民生產總值:10436

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2015xmas 畀面勳章

同C6 講你感受, 唔好一個人屈係心入面.

大宅

國民生產總值:2736

你姑9唔係佢老母親生架
點解要係你老公陪佢老母住呀?
咁係咪第時分身家唔駛分比佢先

子爵府

國民生產總值:12771

ykfmama 發表於 16-10-13 11:02
姑9建議我地搬番去住,我的兇夢就開始了我真的有十萬個不願意,
姑9自己為何不以身作則 ? 姑9也是別人家的心抱 ? 佢有否與佢99同住 ?

男爵府

國民生產總值:5627

回覆:其實我真係好唔想同99住

而家間樓呢?

翡翠宮

國民生產總值:91874

相見好同住難,可以係屋企附近揾間屋住,得閑帶小朋友俾99見下

大宅

國民生產總值:2445

回覆樓主:

叫你姑9返去同佢阿媽住啦

複式洋房

國民生產總值:350

回覆樓主:

如果你要搬就快d搬了,遲d你個肚大,行動能力減弱,到時你有心都無力了,依家plan定,等到4,5,6個月既時候,個胎隱定d就搬了

子爵府

國民生產總值:14782

點解一個人生活唔得, 一齊住, 住衰左, 未仲衰, 同住唔代表考順, 咁生仔要同新抱住, 咁果d 冇仔只得女果d 父母點呀, 個女同人地亞媽住, 好唔公平姐, 不過, 生仔會做人99 比人鬧; 以前見一個post 話老婆同佢講如果同佢亞媽住, 即刻離婚, 咁老婆都唔會迫佢同外父母住啦
兩公婆一定系有一個走先假啦, 呢個系定律, 寂寞都怕, 不如單身, 叫99唔好嫁人啦

複式洋房

國民生產總值:103

本來好好的我同c6 囡囡已買樓自住,一路都住得好好。兩年前因老爺走了,姑9建議我地搬番去住,我的兇夢就開 ...

相見好,同住難,等日BB出世可能會有更多爭執,趁行動仲方便同老公商量下搬返出去啦

水晶宮

國民生產總值:52904

世上最難明既說話: 無得say no.

大宅

國民生產總值:2388

本來好好的我同c6 囡囡已買樓自住,一路都住得好好。兩年前因老爺走了,姑9建議我地搬番去住,我的兇夢就開 ...

如果唔夾又要一齊住真系好辛苦,尤其是你大肚,好多小事會影響情緒,嗱嗱聲搬,就算老公唔肯搬自己搬,咪鬼理佢。

水晶宮

國民生產總值:54754

搬啦,你唔開心bb都唔開心
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎