用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

在職媽媽 今日: 70|主題: 27618

又發癲狂鬧仔

別墅

國民生產總值:728

壓力爆燈. 仔仔剛上小一. 呢排鬧仔鬧到癲。而家又好內疚

王國熱話
木蝨、臭蟲、床蝨2
前置式(大眼雞)洗衣機推介
想訂傢私有冇邊間公司好介紹?
屋企有壁虎,有咩方法可以趕走佢!!

大宅

國民生產總值:4526

2015xmas 畀面勳章

因咩事鬧﹗

別墅

國民生產總值:728

功課

大宅

國民生產總值:4526

2015xmas 畀面勳章

慢慢啦,因小一功課比幼稚園深好多,要理解的也很多才可完成功課,果時我仔由屋村幼稚園升灣仔小學,都要一段時間才適應到,下學期會好啲架啦﹗

大宅

國民生產總值:1740

幼稚園上小學真係唔易適應, 大人細路都難. 食多 d 好野補血, 如果唔係唔夠嘔.

翡翠宮

國民生產總值:91928

媽咪真係要好好控制自己嘅情緒

男爵府

國民生產總值:6681

你吾好鬧喇, 佢得6歲人仔, 由幼稚園上小一喺完全吾同學習環境需要時間去適應.

比D耐性慢慢教吾好因為功課而影響母子關係.

彩鑽殿

國民生產總值:802143

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

小朋友都要時間適應小一...唯有多加體諒, 加油

vpo0615    發表於 16-10-13 14:44

大宅

國民生產總值:2033

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

小朋友面對新環境, 佢嘅情緒都會受到困擾, 所以更加需要媽媽嘅支持同鼓勵呀!!!

侯爵府

國民生產總值:24365

hashtag影視迷勳章 2015xmas

我明, 但我知個仔盡量去適應, 所以我都盡量控制情緒。

但有時, 佢竟然連K2 D 生字都唔記得唔知係乜, 真係堅想反枱。

wcpcelia    發表於 16-10-14 08:43
.........................................

大宅

國民生產總值:3312

lovestarry001 發表於 16-10-13 15:17
我明, 但我知個仔盡量去適應, 所以我都盡量控制情緒。

但有時, 佢竟然連K2 D 生字都唔記得唔知係乜, 真係 ...

我同你一樣。其實好後悔。小朋友真係無辜的。大人要控制情緒。大家一起加油!

wcpcelia    發表於 16-10-14 08:43

珍珠宮

國民生產總值:39868

慢慢黎.. 讀書慢慢長路呀

禁止訪問

國民生產總值:1695

回覆樓主:

伯爵府

國民生產總值:16687

ilizlee 發表於 16-10-13 11:04
壓力爆燈. 仔仔剛上小一. 呢排鬧仔鬧到癲。而家又好內疚

鬧只有負作用,冇任何建樹

別墅

國民生產總值:762

我都係癲左,大仔小一,而家陀住個24weeks, 仔做功課又嘔血,我又轉左工未夠一年 日日ot, 又要忙搵姐姐,陀呢個又斷斷續續流啡,見紅。。。我都快要崩潰

侯爵府

國民生產總值:24365

hashtag影視迷勳章 2015xmas

回覆 sonia_915 的帖子

嘩, 你要小心身體呀, 有左BB真係唔好成日咁勞氣呀! 可唔可以將跟功課哩個責任暫交你老公先呀?
.........................................
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎