用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

寵物趣談 今日: 2|主題: 13081

覺得有啲姐姐帶去散步嘅狗狗好慘

子爵府

國民生產總值:11554

好媽媽勳章 畀面勳章

見到佢地帶落街都無同狗散步,係搵個地方坐底狂煲電話粥!

王國熱話
【活動結束】國王送你法國BABYZEN YOYO+ 全套...
【活動結束】國王請你睇《‬麥兜‧飯寶...
【活動結束】國王送你VICHY火山礦物溫泉水...
【活動結束】國王送你《魯賓遜漂流記3D》...

象牙宮

國民生產總值:239851

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:2897

agreed

洋房

國民生產總值:32

伯爵府

國民生產總值:18687

poodlema 發表於 16-10-13 11:04
見到佢地帶落街都無同狗散步,係搵個地方坐底狂煲電話粥!

係嫁...以前我住果度d姐姐約埋1大班咁放狗,佢地會行1、2個圈ge,之後就坐係度吹水...所以我以前請工人時講明有狗但唔駛佢放

子爵府

國民生產總值:11554

好媽媽勳章 畀面勳章

其實都係好簡單嘅工作,都唔願做!

伯爵府

國民生產總值:19270

其實放狗要做d咩嫁?我差唔多日日都放狗,行一大個圈就返屋企,但有時都想帶隻狗坐係到睇下風景甘。我隻狗好似都幾like睇人來人往
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

mwmyway 發表於 16-10-13 22:28
其實放狗要做d咩嫁?我差唔多日日都放狗,行一大個圈就返屋企,但有時都想帶隻狗坐係到睇下風景甘。我隻狗 ...

我以前係香港放狗除左比佢地去廁所外仲會同佢地散步,我陪佢地做運動,佢地陪我做運動每次散步起碼45分鐘

伯爵府

國民生產總值:19270

mrs.tan 發表於 16-10-13 22:45
我以前係香港放狗除左比佢地去廁所外仲會同佢地散步,我陪佢地做運動,佢地陪我做運動每次散步起碼45 ...

我隻狗係屋企去廁所嫁,我幾乎每日陪佢行1個鐘,如果見佢仲好有精力會小跑一段或者在行1.5小時
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

國民生產總值:18689

我見啲工人姐姐放狗,30個裏面可能只得一個真係會同狗狗行,其他都係坐埋一邊噤電話或者同啲同鄉傾計。

我試過一次厚多士同主人講,姐姐成個鐘都只係拉狗狗企一邊講電話,點知主人就答我都預左架啦。無言,亦決定不再厚多士。

伯爵府

mwmyway 發表於 16-10-13 23:32
我隻狗係屋企去廁所嫁,我幾乎每日陪佢行1個鐘,如果見佢仲好有精力會小跑一段或者在行1.5小時
...

咁要睇下係咩狗

我家2隻西摩散45分鐘步後,返到屋企簡直x屍咁x左係度

男爵府

國民生產總值:9689

如不如解釋下,為何要姐姐去帶, 狗不是你養? 你不是想培養多些感情.....?
我覺久不久姐姐帶, 主人也要帶.

大宅

國民生產總值:1578

她們是放人 (放自己) 多D 囉!

水晶宮

國民生產總值:52954

自己返朝8晚8, 真係好難日日放.
姐姐放都預左佢行下講下; 不過狗狗最少可以出下去行下, 見下人
真係要運動一定要靠自己weekend
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎