用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

湊B百科 今日: 1|主題: 846

你地既bb幾時開始踢被

複式洋房

國民生產總值:112

我個女一個月到 通常用兩至三張薄被 唔蓋住手驚佢整到遮住塊面 好中意手舞足蹈 去個廁所番泥都踢曬d被 你地bb幾時開始踢被?

我諗緊係咪要買睡袋果d物體比佢 我住果區冬天好凍 你地又用咩解決方案啊?

王國熱話
人肉霸車位 (北潭涌)
大家對於穿拖鞋同高跟鞋駕車
跑步討論區
想買部2手車操車

別墅

國民生產總值:890

chingyan0524 發表於 16-10-13 12:02
我個女一個月到 通常用兩至三張薄被 唔蓋住手驚佢整到遮住塊面 好中意手舞足蹈 去個廁所番泥都踢曬d被:igiv ...

我囡囡四十天都成日踢被,有時有可能係熱或者唔舒服瞓唔冧先會

男爵府

國民生產總值:7300

回覆樓主:

3個月開始,被仔唔好蓋住腳,咁就無野比佢踢

大宅

國民生產總值:4438

動物勳章 育兒性格勳章

冬天一定要用睡袋

大宅

國民生產總值:1388

我個囡出世已唔鐘意包實, 對手轉個頭就申出黎, 兩星期已可踢開張被, 我都驚冬天凍親佢...

伯爵府

國民生產總值:16983

chingyan0524 發表於 16-10-13 12:02
我個女一個月到 通常用兩至三張薄被 唔蓋住手驚佢整到遮住塊面 好中意手舞足蹈 去個廁所番泥都踢曬d被:igiv ...
睡袋一定要。就算佢唔踢被,咁細個都唔可以用厚被,會好危險。
自從BB唔使用包被,我就畀佢用睡袋,夏天用薄冬天用厚。而家歲幾仲用緊,因為冇可能唔踢被。我冇咁好心機成晚幫佢蓋被。

伯爵府

國民生產總值:16983

gm147 發表於 16-10-14 16:18
我個囡出世已唔鐘意包實, 對手轉個頭就申出黎, 兩星期已可踢開張被, 我都驚冬天凍親佢... ...
用睡袋,問題就解決。睡袋唔同包被,唔會包實。

複式洋房

國民生產總值:240

個零月開始踢,本來唔遮晒腳仔就無事,但依家識抆住張被come落自己塊面度,一定要用睡袋嚕!

子爵府

國民生產總值:13732

回覆:你地既bb幾時開始踢被

我個女一出世就已經成日踢!又唔俾包~
我唯有俾佢著長褲唔琴訓,任佢踢被!

複式洋房

國民生產總值:375

回覆樓主:

用睡袋啦,我b一個月已開始用,唔駛成日半夜驚佢踢走哂啲被,宜家仲買定左厚身睡袋等冬天用
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎