親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

計劃帶兩位女兒(11 & 7)到Singapore, 我自己未去過Sin, 請教Legoland安排住1 或 2晚較適合呢?
Thanks.

大宅

hello_mimi 發表於 16-10-13 12:04
計劃帶兩位女兒(11 & 7)到Singapore, 我自己未去過Sin, 請教Legoland安排住1 或 2晚較適合呢?
Thanks.
...

請問是指住legoland hotel 嗎?我去年住一晚,今年住兩晚。 大人覺得住一晚已經OK,小朋友就喜歡住兩晚。原來住兩晚,只是第一晚就玩具送,第二晚沒有。早D book酒店,可以免費取消。 legoland hotel 好容易會變得好貴。

男爵府

回覆 chocolateice 的帖子

是的, 想住LEGOLAND 酒店, 因為怕住1晚兩個女吾夠喉,但住2晚又悶親爸爸先問問大家。

大宅

hello_mimi 發表於 16-10-14 08:47
回覆 chocolateice 的帖子

是的, 想住LEGOLAND 酒店, 因為怕住1晚兩個女吾夠喉,但住2晚又悶親爸爸先問問 ...

有一張大床,一張locker床,大人小朋友都睡得舒服。

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

7歲適合兩晚 , 11歲可能覺得太幼稚

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我剛去完又係11+7歲,其實1晚就夠,因2日1夜夠哂玩2個樂園,不過小朋友就應該鍾意住多晚,但大人可能會覺悶。

男爵府

回覆 goo_littlebb 的帖子

Thanks, 請問你2日1係點安排? 可吾可以share下

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

hello_mimi 發表於 16-10-15 11:58
回覆 goo_littlebb 的帖子

Thanks, 請問你2日1係點安排? 可吾可以share下

我地朝早9點在Lavender MRT坐巴士,11點左右到酒店,俾錢同買2 day combo,放好行李就去樂園先(我地先由右方開始玩),玩到3點幾返酒店拎房,換泳衣去water park玩到6點關門,返酒店梳洗就外出食飯。第2朝食完早餐,換泳衣就check out放行李,玩water park到中午,換衫放locker就玩樂園(今次由左邊開始),到4點幾返酒店執喼就去坐巴士返新加坡。如果平日入,有啲game可以玩到幾次。

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:34

侯爵府

Legoland大人玩半日都夠,但有小朋友就要睇大人心態。園內唔算多人,唔太辛苦排隊。又有得玩水。感覺都安全,如果大人想自己渡假就會悶,但為唔駛湊細湊得太辛苦都算係好選擇

男爵府

goo_littlebb 發表於 16-10-15 12:10

我地朝早9點在Lavender MRT坐巴士,11點左右到酒店, ...

Thanks,我參考你既資料再度度行程,謝!

侯爵府

夏天玩到顛

建議,如果天氣好就玩水先,因馬來西亞好多時會突然落雨,仲要有雷警告,整個waterpark會close,特別係暑假期間天氣會係咁

別墅

goo_littlebb 發表於 16-10-15 12:10

我地朝早9點在Lavender MRT坐巴士,11點左右到酒店, ...

咁咪無時間留係hotel 玩?Hotel 有冇野玩?如果無野玩純粹瞓一晚會唔會好waste? 話哂淡季都2千幾蚊晚。

我plan 緊下年3月去,想住Legoland hotel, 諗緊一晚定2晚,因為怕去咗2日日頭都去咗2個park 玩,咪waste 咗間酒店?

翡翠宮

mrsairkidd 發表於 16-10-17 16:12
咁咪無時間留係hotel 玩?Hotel 有冇野玩?如果無野玩純粹瞓一晚會唔會好waste? 話哂淡季都2千幾蚊晚。

...

酒店裡面有泳池, 有LEGO玩, 我地都係利用夜晚食完飯返大堂玩咋.早餐早啲去食, 食完又可以玩LEGO同影相.
我16年3月BOOK, 原本都要過2千一晚, 不過到5月俾我執到$1600/晚, 即CANCEL BOOKING再訂, 所以都無咁赤, 如果住2晚我會覺得悶了.

大宅

回覆樓主:

請問如果去新加坡4天,會去legoland,住1至2晚legoland 酒店,環球影城,行程點安排好

伯爵府

hello_mimi 發表於 16-10-13 12:04
Thanks.
...

一晚夠晒啦

男爵府

sn0629 發表於 16-10-18 09:11
一晚夠晒啦

知道,謝!會好好計劃下行程

子爵府

好媽媽勳章

如果去5日,應該day幾住legoland 1 晚?

首頁

尾頁

跳至