用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 85|主題: 48881

預約唐氏檢查一問

洋房

國民生產總值:73

我剛剛打左去藍田母嬰健康院book第一次產檢佢比我個期係11week幾
會唔會太遲??
同埋佢話到時去到先再轉介我去醫院做唐氏檢查
到時先預約會唔會已經排到過左13w6冇得做早期?

大宅

國民生產總值:1499

lyh0904 發表於 16-10-13 13:06
我剛剛打左去藍田母嬰健康院book第一次產檢佢比我個期係11week幾
會唔會太遲??
同埋佢話到時去到先再轉介我 ...

你而家幾多周book? 愈遲俾個期愈後。
同埋睇埋你的醫院full 唔full, 威院果d 勁多人去,有些人2X week先見醫生, 有些冇咁熱門的醫院12w 已可以見醫生。

洋房

fmf903 發表於 16-10-13 13:28
你而家幾多周book? 愈遲俾個期愈後。
同埋睇埋你的醫院full 唔full, 威院果d 勁多人去,有些人2X week先見 ...
我而家8week幾。。我應該係去聯合做oscar 但驚會遲過13w6

大宅

國民生產總值:1499

lyh0904 發表於 16-10-13 14:03
我而家8week幾。。我應該係去聯合做oscar 但驚會遲過13w6

咁你好遲book 啦。
我4w 已book, 9w 見姑娘已約到早期唐氏,12w見醫生。不過我係東區醫院,冇咁full.

洋房

fmf903 發表於 16-10-13 23:26
咁你好遲book 啦。
我4w 已book, 9w 見姑娘已約到早期唐氏,12w見醫生。不過我係東區醫院,冇咁full.
...
因為我經期唔準 所以最近先發現有左打去bk健康院佢話10周以上先可以睇 跟住就比左個11w3既期我
仲要到時見完醫生先可以約唐氏檢查…

大宅

國民生產總值:1084

我直接去聯合登記,第一次見姑娘 8w,即時排期11w見醫生同做oscar,姑娘話只要早過13w一定會排到早期

洋房

Charwen 發表於 16-10-14 17:19
我直接去聯合登記,第一次見姑娘 8w,即時排期11w見醫生同做oscar,姑娘話只要早過13w一定會排到早期 ...
咁我而家book左健康院仲可唔可以直接去聯合登記><?

洋房

國民生產總值:45

回覆樓主:

如果你擔心遲既話, 不如直接做T21/ nifty 準確度又高啲, 10wk後已經可以做啦。

洋房

F.CKL 發表於 16-10-14 18:58
如果你擔心遲既話, 不如直接做T21/ nifty 準確度又高啲, 10wk後已經可以做啦。
...
我諗住到時政府真係排唔到早期先去做t21 會唔會好難book?><

大宅

國民生產總值:2551

lyh0904 發表於 16-10-14 20:15
我諗住到時政府真係排唔到早期先去做t21 會唔會好難book?>

oscar 13週內做
t21/nifty,建議11週後做得

大宅

國民生產總值:2551

回覆樓主:

政府比你既期唔會遲過13週啦,我覺得有啲擔心過頭。我果度第一次去健康院已經比埋唐氏期

大宅

國民生產總值:4193

回覆樓主:

我十一周先去威院登記,十一周六日可以照唐氏,二十周先第一次去健康院,因為喺醫院當見左,應該排左醫院先

大宅

國民生產總值:1084

lyh0904 發表於 16-10-14 18:49
咁我而家book左健康院仲可唔可以直接去聯合登記>

咁我又唔知呀...你或者打去聯合問下,不過健康院同聯合應該一樣,都會盡量俾早期,唔駛太擔心
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎