自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

我係完全未見過佢, 但佢真係好黑我憎

事緣佢呢位同事同我C6同級, 都屬於管理位來。

每星期返工5日半, 遲到4日, 最少15分鐘, 最多6個鐘, 試過no show no call

佢地份工要輪班, 我地住得都算近C6返工個度, 但都要坐1個鐘

有次佢同事返5點, no show no call, 於是啲細嘅搵我C6, 因無人開到門, 咁我C6 聽到即趕返去, 有人打過比個個同事, 但完全無聽電話, 最後個同事11點出現, 話唔知醒, 呢單嘢試過5次 (最慘係我C6早一日返夜, 凌晨3點先返到屋企, 第二日係返下午4點)

再來係C6返早, 收下午4點, 佢同事返下午4點, 點知又來no show no call, 最後夜晚9點先返, 因無人頂, 我C6頂到9點, 第二朝要返5點。

已經好多好多次, 佢地啲經理都知, 但就做唔到啲咩, 因佢公司係唔會炒人, 以家叫好啲, 請多咗2個人, 起碼其中一個頂下, 唯有論住頂

我同我C6講, 我超憎佢同事, 我C6都話以家啲同事個個都唔鐘意佢。

呻完, 舒服晒

大宅

我日日返工,呢D破壞王同事見唔少,包括一D總係唔到最後一刻唔開工、成日淨係識A字膊嘅人,搞到盡責嘅就要奉旨幫忙執手尾,真係見得多人都炆

好心呢D人唔諗下自己,都諗下人地啦

侯爵府

2018復活節勳章

1997112 發表於 16-10-13 14:31
我日日返工,呢D破壞王同事見唔少,包括一D總係唔到最後一刻唔開工、成日淨係識A字膊嘅人,搞到盡責嘅就要 ...

咪就係囉~ 我C6就係呢啲人, 有幾次係收早約咗我同女女去迪士尼玩, 點知最後去唔到, 好失望

試過放低阿女係我媽咪度, 買咗戲飛, 又係因為呢個同事搞到我老公走唔

珍珠宮

你c6都要manage 一下公司的expectation , 無理由次次都搞你c6

琥珀宮

畀面勳章

淘寶 發表於 16-10-13 14:23

下次放工返到屋企熄電話,等其他人冇門口入開唔到工,咁上級先會正視

lovingfridayli    發表於 16-10-18 13:20
tkkmama    發表於 16-10-18 13:18

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

我朋友老公都試過咁話俾佢知,佢老公其實約左人打牌
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

回覆:我真係好憎我C6個同事

佢同事唔返工、唔講聲、唔接電話都覺得冇問題(只因有你老公頂),咁你老公大可以唔接電話(就係咁簡單),乾脆唔理咪得囉,問題又唔係你老公身上,要負責個個都唔急,又可需太監急呢?

子爵府

開心吸收勳章

叫你老公咪再做爛好人, 等爆鑊, 否則永遠要幫人頂, 仲要俾人覺得你傻仔

wcpcelia    發表於 16-10-14 11:25

水晶宮

littlesister 發表於 16-10-13 16:00
下次放工返到屋企熄電話,等其他人冇門口入開唔到工,咁上級先會正視

呢個方法好

水晶宮

你C6一日仲幫手頂,一日公司都唔會理,反正有人做野就得啦.
當你C6都唔聽電話時,你公司就會採取行動架啦.

李豆豆    發表於 16-10-18 12:31

侯爵府

2018復活節勳章

littlesister 發表於 16-10-13 16:00

等我叫佢熄咗電話佢

但放工個度又好煩

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

咩公司黎,可以容忍一位同事,咁樣做野

水晶宮

梗係搵機會煽佢鑊勁㗎啦,次次有人頂,佢有乜所謂no show no call!

珍珠宮

我憎我老公D豬朋狗友多D,講返上黎一匹布咁長

E幾條友仔,C6見佢地約1星期1-2次,其中有個女GE(C小姐),超憎佢,係婚前佢話我同我C6未拍夠8年拖就結婚(我同C6係拍左1年後,決定拍多2年女結婚),C6仲低B到問我,不如2020年先結婚,因為未夠8年佢D FD會笑佢,E單野,我嬲到差D同佢分手,而我6299知道後又產到佢飛起,最後先如期結婚

我婚後幾日盲到C小姐結婚,本來超NG想去,但C6係度扭,我就算LA,去教堂果PART LA

不去由至可,一去把幾火,而且仲發現到C小姐D更真實GE一面.班姐妹,十幾,全部都無SET頭化妝,但C小姐又有$整2次早拍晚播,係教堂度播果PART係上午接新娘D片,片中見到其中一幕,好大風,吹到幾位姐妹D頭髮遮左70%面

行完教堂,西餅都無件,我第1次去教堂觀禮又無西餅LOR

所有去睇教堂GE人,除左我,全部都JOIN埋夜晚去飲果場,但佢又無提供旅遊巴車人去,後尾C6好夜先返HOME,唉,總而言之,C小姐有$擺40圍,有$整2次早拍晚播,有$做即場派相,但無$做姐妹化妝同西餅LOR

自此之後,我死都NG肯同C6去參與有C小姐在場GE活動,但C6又話我應該次次都去,因為我NG去佢會比人懷疑我們婚姻出現問題.咪玩LA,佢地每星期6夜晚先有活動,我每星期6晚都要返娘家探家人GA.其實我布懷疑係咪又係C小姐係度唱我

福無雙至,禍不單行,C6話我同C小姐預產期係同1個月,我開始擔心,C小姐第日會否做左我親家GA......

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

叫你老公熜哂電話佢, 唔好聽, 安心休息
如果有一次, 全世界都冇人開門, 做唔到野,
咁個位都同屬管理層既同事, 就要孭飛.
E家因為你C6 既幫助公司運作無受到影響, 所以冇人正視問題
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

可以介紹我去佢公司做,又會唔炒得?
政府工嗎?

公爵府

回覆:淘寶 的帖子

坐一個鐘車都叫近?
好似其他jm所講,收左工唔好再聽電話,等公司試吓冇人開門冇人on duty,咁啲高層自然會對付呢個乞人憎嘅同事。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Angel_Rose 發表於 16-10-13 16:51
我憎我老公D豬朋狗友多D,講返上黎一匹布咁長

E幾條友仔,C6見佢地約1星期1-2次,其中有個女GE(C小姐),超憎佢 ...

睇唔明,點解婚前無拍拖八年會比人笑?拍幾年結婚關人蛋治咩?

另外對親家問題你諗得太多,你唔比bb join佢地活動咪得囉,生左後多d約其他媽咪交流啦!

象牙宮

2024年龍年勳章

同情你

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 淘寶 的帖子

問題重點係你先生無拒絕

首頁

尾頁

跳至