用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 364|主題: 869972

剛才在7-11的不快經歷  

子爵府

國民生產總值:10257

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 畀面勳章

話說我十年都唔淘寶一次, 今日有同事夾份買野, 我又一齊, 好耐冇買過淘點, 食飯時間就去7-11買 , 唔知大家用過淘點未, 係好似打機買點數咁, 7-11比錢, 佢比張單你, 張單上面有個code, 去淘寶打返就得

因為去到先記得冇cash 就問個Staff, 淘點係幾多面值HKD$125=RMB$100 , 咁我問埋收唔收EPS, 佢答我唔收, 可以買野禁錢再買都得, 隔離另一部機個staff都加把口講"係呀, 只收現金呀" 。咁我就去冇野搵野買啦, 是但執左幾十蚊野, 因為要買接近$1000 , 7-11 EPS禁錢只可以禁$500 , 我仲要分兩單比錢。

買完之後, 拎返手上既錢同個Staff講"要8張$125 淘點" , 之後佢話今日開始停售喇....
我即時呆一呆我驚誤解左所以我問佢姐係咩意思, 佢話"今日起淘點停售喇, 轉左用QR Code, 暫時冇得賣"..... 我話"下...:" />咁你頭先又唔講, 你仲叫我買野禁錢" ...之後佢個經理咁岩放飯, 自己用緊頭先另一位加把口員工果部機買野, 個經理完全都唔出聲, 連加把口果位同事都冇講野... 佢話"今日開始冇得賣喇" , 我已經好好脾氣我冇惡, 只係普通語氣講"咁冇得賣我頭先問你, 你又答$125 , 你仲叫我買野禁錢, 咁我禁完你話冇得賣" ...... 我仲要分左兩單買野, 當然我都唔會咁無聊叫佢退款。

我只係想講, 可能你係答完我叫我禁錢之後, 你先醒起今日開始冇得賣, 因為賣左咁多年, 突然有一日冇得賣可能你醒唔起, 但係佢係收緊我錢既時候係咪應該提一聲我呢? 仲見我突登分兩單買野, 你估真係貪好玩? 佢隔離果位同事即刻扮冇野, 好似唔識佢咁望都唔望一眼。

之後我就拎坐手上既EPS好多單, 好多錢, 兩樽茶離開, 我冇投訴, 我冇怪D咩, 個經理企係隔離唔處理我都可以算, 但至少都講聲"唔好意思", 唔係就咁話"冇得賣喇 冇得賣喇" , 我可以當佢唔記得, 反應唔黎, 但係一句道歉都冇, 如果有D Long禮客, 可能會話佢欺騙消費者。

***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

國民生產總值:13636

回覆樓主:

真喺好過份, 不知所謂。
7-11

Tingche    發表於 16-10-13 15:19

侯爵府

國民生產總值:23330

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

子爵府

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 畀面勳章

回覆 cornmimi 的帖子

其實我以前都試過, 有次早上買特價面包, 之後比錢我一拍Paywave收左我$18 , 個包仲貼住$10 , 之後我話你寫住呢個價, 佢話返同事唔記得轉價錢, 咁你唔記得轉價錢係佢地既事, 其實我都唔係發惡, 我冇話叫佢做返$10 比我, 因為我都唔想佢地要自己貼錢定點, 我淨係想佢退錢比我就算, 因為 $18我可以唔洗食7-11面包, 之後佢話冇得退。好似擺明居馬禁住你銀包黎搶, 邊有人貼錯價錢冇得退。 咁我都算啦, 當自己唔好彩, 點知返到公司(果陣做萬0), 我同事以前做過(7-11)佢話有退款系統 , 係可以退, 差在佢肯唔肯做野...... 如果係萬0既話, 晨早退左, 一係做返$10果個價錢啦。

***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

大宅

國民生產總值:3190

回覆:剛才在7-11的不快經歷

大宅

國民生產總值:3751

我覺得你真係要投訴佢 記住佢個名 寫信投訴佢
不過同意唔洗嬲 唔好激親自己

男爵府

國民生產總值:5577

回覆樓主:

真係勁衰平時已經七蚊野賣十一蚊咁貴啦!

大宅

國民生產總值:2738

係我既話。全部野唔要!
咁過份都有!
一句唔好意思都冇!

日月水火    發表於 16-10-13 16:31

男爵府

國民生產總值:6558

咁衰 得閒的話打去hotline投訴啦

子爵府

回覆 rrage0203045 的帖子

係呀, 我都冇嬲醒目廢事傷身真係好不快囉不過, 同埋我唔係話一定要投訴果d, 而且我覺得佢經理企係隔離都唔出聲, 投訴我覺得可能都唔會有人做野

水晶宮

國民生產總值:53733

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

引用:咁衰 得閒的話打去hotline投訴啦

原帖由 sabrina_cherry 於 16-10-13 發表
咁衰 得閒的話打去hotline投訴啦
我試過投訴價錢不符,職員態度唔好,結果, hotline 係好勁寸 投訴左重勞氣

數學是不完美事實的完美呈現

子爵府

回覆 快樂ma 的帖子

係呀, 我明知係超市買會平過佢我都要特登分單買兩樽茶, 十幾蚊枝, 兩枝要$3x 我都唔緊要, 至在禁錢...但佢竟然咁衰

子爵府

回覆 Chowying 的帖子

係, 我都聽人講7-11 CS揀直係唔投訴好過, 所以都真係投訴都廢事

子爵府

回覆 mofish 的帖子

迫佢退款

彩鑽殿

國民生產總值:802143

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

個職員唔 抵幫

複式洋房

國民生產總值:305

畀面勳章

估唔到會咁衰 我係樓主我會要求佢退返錢 宜家分明係玩野 如果你係神秘顧客 果間野可能無得做(emoji)

Btw早前我都係去呢間便利店既其他分店 某一分店既職員真係請著佢就倒米 完全無禮貌可言 好似買野俾錢佢洗係應份咁 你做得服務行業都無理由愛理不理咁既樣 雖則都有好無理取鬧既客人 但至少我唔係 自己都唔做好自己本份都唔太得 得閒就同對面舖啲人吹水

大宅

國民生產總值:3001

既然經理喺度,如果當時即刻同經理講,應該可以退款

子爵府

回覆 kamii2004 的帖子

呢間便利店, 直頭唔休做, 根本唔放客人在眼內

別墅

國民生產總值:961

呢啲真係要鬧佢~ 至少佢都要道歉啦, 唔係唔出聲扮無事呀~ 佢幾條友都幾得架喎

男爵府

國民生產總值:6558

Chowying 發表於 16-10-13 15:32
我試過投訴價錢不符,職員態度唔好,結果, hotline 係好勁寸 投訴左重勞氣

...

oh too bad!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎