自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:A仔媽咪+發表於+16-10-13+22:25+熟人

原帖由 vet 於 16-10-13 發表
幾靚啊, 如果浅灰tone也啱我, 請問凹凸感會難打理嗎? thx
我屋企用淺灰

仲要灰中帶白,自然光就好灰白

廁所仲要用4個暖白 led 射灯加2個純白led射灯

射出黎都帶小小小黃

如果你揀太米黃色,再加灯就會變到好黃

不過我知好多人鍾意

我個時只係揀左隻平價磚

但用左年幾都非常鍾意,我覺得灰白感覺好乾淨光猛

伯爵府

回覆 vet 的帖子

係呀, 有紋個D好難抺, 我裝修師傅個時掃邊D灰邊乾左後抺到佢死, 佢係咁哦, 到而家都仲係到, 已經過左幾年

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

vet 發表於 16-10-13 15:54
左手邊呢隻, 有少少凹凸手感, 啞色。
易打理嗎? 襟晤襟呢

我自己屋企用梗你post 既方型磚做地下,我覺得麻麻哋好,個地好食灰塵 (唔知你明唔明), 一日唔拖地已經笠痴痴咁

伯爵府

引用:左手邊呢隻,+有少少凹凸手感,+啞色。易打理

原帖由 vet 於 16-10-13 發表
易打理嗎? 襟晤襟呢
建議除鞋踩下會否刮腳,睇落似好粗糙

手同腳感覺係好有分別

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

LedTV 發表於 16-10-13 23:27
我屋企用淺灰

仲要灰中帶白,自然光就好灰白

thx Ledtv 分享
睇落唔似磚啊

有些問題想請教你或和其他JM

1) 請問你或其他JM有冇在衣櫃鞋櫃装防潮管以防衣物鞋袋發毛? 有冇用呢? 一個6呎x11呎衣櫃要幾多條防潮管才夠? 我個designer未聽過防潮管。

2) 黑厠如果裝浴室寶, 還需要發熱毛巾架嗎? 怕浴巾唔乾有up味

男爵府

vet 發表於 16-10-13 15:54
易打理嗎? 襟晤襟呢

樓主,圖1灰色磚,如你真是好喜翻就用來舖廁廚,千萬不要舖廳,好易藏污,我用緊類似舖廁廚;另外,舖廳就用返意大利磚,有啲無做拋光,係啞面既,我都有用緊,又好像有jm講,真是無咁凍

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

KAKAMAMAKAKA 發表於 16-10-13 23:33
回覆 vet 的帖子

係呀, 有紋個D好難抺, 我裝修師傅個時掃邊D灰邊乾左後抺到佢死, 佢係咁哦, 到而家都仲係 ...

係咪要揀半抛光磚呢? 請問有冇相?
thx

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

chowyee82 發表於 16-10-13 23:53
樓主,圖1灰色磚,如你真是好喜翻就用來舖廁廚,千萬不要舖廳,好易藏污,我用緊類似舖廁廚;另外,舖廳就 ...

多謝分享
即係我要買隻啞面但平滑没有凹凸的便ok易打理?thx

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

pumpumpurin 發表於 16-10-13 23:47
建議除鞋踩下會否刮腳,睇落似好粗糙

手同腳感覺係好有分別

thx jm. 唔用凹凸面了

大宅

回覆:我又問, 呢隻地磚好唔好

我間屋裝修緊,啲磚系深圳買,19蚊人仔一塊

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:我又問, 呢隻地磚好唔好?

我都係意大利磚, 灰色過底磚, 深色其實都易襯
之前襯白色地櫃, 橙色梳化都覺得好ok

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

vet 發表於 16-10-13 23:50
thx Ledtv 分享
睇落唔似磚啊
下!designer點會未聽過防潮管.我都有整.睇你個衣櫃間格.我一格一條.鞋櫃冇整.驚整爛d鞋.不過話你知其實開左都好熱.我仔間房開一條都熱.夏天我唔開.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我都係意大利磚,+灰色過底磚,+深色其實都

原帖由 TMC3012 於 16-10-14 發表
我都係意大利磚, 灰色過底磚, 深色其實都易襯
之前襯白色地櫃, 橙色梳化都覺得好ok

...
補充, 就係你相左邊果隻, 好易打理, 不過我覺得淺色唔靚(廳), 灰色舖起個個都話ok

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

發熱毛巾架要整,我一年到晚都開,冇晒毛巾發毛問題.除左去旅行會關.浴室寶淨係冬天先用.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

kit2004 發表於 16-10-14 00:05
下!designer點會未聽過防潮管.我都有整.睇你個衣櫃間格.我一格一條.鞋櫃冇整.驚整爛d鞋.不過話你 ...

tThx原來係熱架, thx

請問你係咪用永安買嗰隻防潮管?

水晶宮

vet 發表於 16-10-14 00:10
tThx原來係熱架, thx

請問你係咪用永安買嗰隻防潮管?
防潮管即係好似鋼琴入面支防潮管一樣甘.我果陣係個裝修佬幫我買,我唔知佢咩牌子.

大宅

我廁所用灰色,唔錯,裝修左成年了

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

TMC3012 發表於 16-10-14 00:08
補充, 就係你相左邊果隻, 好易打理, 不過我覺得淺色唔靚(廳), 灰色舖起個個都話ok:w ...

Thx 有冇相分享吓

你的磚係啞色凹凸面?
點解上面幾位JM都話難打理架

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

kit2004 發表於 16-10-14 00:14
防潮管即係好似鋼琴入面支防潮管一樣甘.我果陣係個裝修佬幫我買,我唔知佢咩牌子. ...

鋼琴嗰隻, 那便是永安嗰隻了, thx

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大支野 發表於 16-10-14 00:15
我廁所用灰色,唔錯,裝修左成年了

首頁
12345...6

尾頁

跳至