用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 26|主題: 82193

五個月人奶媽想追奶

大宅

國民生產總值:1678

我BB五個月大,一直全人奶,返工12:30 及 5:30 泵奶, 在家全埋身。 現在我只餘下600ml冰奶, 每天泵出300-350ml, 好多時只有300ml, 但BB在我不在家要飲三次奶, 每次130, 共390ml, 這樣下去, 大約十天我就清倉。 

請問如何增奶, 我試過一,兩天在家埋身後再加泵,次日返工泵奶量少咗,而且有點太累又太懶, 所以又停了, 係咪我要試一星期或更長會見到奶量增。 Please help.

王國熱話
^0^相聚一刻談天室Part29^0^
佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講...
有冇美劇推介?
牛棚吹水站~離開這一刻感覺不會忘記~part12...

別墅

國民生產總值:897

我同你SCHEDULE一樣

我覺得你可以試下返工前餵果餐同放工後第1餐邊餵邊泵, 泵得一安得1安啦!

同埋多飲豆奶, 上奶湯, 燕等等

差少少就6個月加固了, 加油!

大宅

回覆 lala1989 的帖子

之前試一路餵一路泵, 搞唔惦, 因為好多時要按摩住泵。 仲有現在要餵兩方邊才夠飽。 埋後有時再泵有20ml左右。 

就係想加固前係全人奶, 其實加少少奶粉唔係咁好呢?

複式洋房

國民生產總值:321

我都係全埋身,阿囡5個幾月,佢介左夜奶,咁我十月頭開始每晚半夜起身泵一次,開頭真係得幾十ml,但泵泵下宜家每晚都有100ml以上,加油呀!

大宅

明白, 謝謝你們. 我會試加泵.

大宅

國民生產總值:2757

可以試下power pump,大概一星期到會見到效果。另外,我覺得心理建設都重要,我唔夠存貨果陣會同自己講一定追到,我一定可以餵飽我個仔,追追下又可以補下倉

不過,我見你話要按摩住黎泵,其實會唔會係喇叭唔啱?定你習慣係咁?

大宅

國民生產總值:1989

我飲豆漿加黑豆粉、鈣思寶都會多返啲奶

大宅

國民生產總值:2980

VIVIANTAA 發表於 16-10-13 16:24
我BB五個月大,一直全人奶,返工12:30 及 5:30 泵奶, 在家全埋身。 現在我只餘下600ml冰奶, 每天 ...

我個仔都係一樣大,當奶量跌時我就飲黑豆漿,一公升一支當水飲,一支飲一日半左右,通常飲完一支後奶量就會回升返。

洋房

國民生產總值:82

衝勁BB 發表於 16-10-17 00:17
我個仔都係一樣大,當奶量跌時我就飲黑豆漿,一公升一支當水飲,一支飲一日半左右,通常飲完一支後奶量就 ...

邊度買黑豆漿?

大宅

國民生產總值:2980

charmmyblue 發表於 16-10-17 16:21
邊度買黑豆漿?

超級市場買新佛香壹品豆漿,我都係靠呢度jm介紹。

洋房

國民生產總值:82

衝勁BB 發表於 16-10-17 16:27
超級市場買新佛香壹品豆漿,我都係靠呢度jm介紹。

Thanks!!

別墅

國民生產總值:856

回覆樓主:

凌晨起身泵,最多奶,唔好懶,好快追得番
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎