用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 54|主題: 236437

QE是否一定要用有扣產婦衛生巾?

複式洋房

國民生產總值:163

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

已準備網褲, 有扣好定冇扣好

大宅

國民生產總值:1856

esther_0401 發表於 16-10-13 17:27
已準備網褲, 有扣好定冇扣好
我兩胎都係QE, 都係用痴個隻...

民房

國民生產總值:21

咁帶一包定兩包呀!

複式洋房

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

yyyy.mama 發表於 16-10-13 18:13
我兩胎都係QE, 都係用痴個隻...
TKS ! 因為QE入院張LIST寫住要有扣...咁你用左幾多包?

大宅

esther_0401 發表於 16-10-14 14:31
TKS ! 因為QE入院張LIST寫住要有扣...咁你用左幾多包?

其實生完醫院個阿姐會幫你用扣既(醫院提供架),上左產後房第1次換巾就會叫你著網褲,可以用貼架啦

我用左幾塊咋,因為好快d流量就似黎m咁,用特長夜用已經ok

複式洋房

國民生產總值:442

只係喺產房先用有扣既, 買貼就得喇, 我自己1包都夠用, 買咗2包另一包都冇開.
唔使買咁多去啦, 呢D遲D又唔會再用既, 真係唔夠俾多幾蚊喺樓下買算啦

複式洋房

yyyy.mama 發表於 16-10-14 14:36

其實生完醫院個阿姐會幫你用扣既(醫院提供架),上左產後 ...
咁我帶1包算喇, 不過就咁帶特長夜用會唔會比D阿姐話?

複式洋房

kwyy 發表於 16-10-14 14:46
只係喺產房先用有扣既, 買貼就得喇, 我自己1包都夠用, 買咗2包另一包都冇開.
唔使買咁多去啦, 呢D遲D又唔會 ...
咁我帶1包算喇

大宅

esther_0401 發表於 16-10-14 16:35
咁我帶1包算喇, 不過就咁帶特長夜用會唔會比D阿姐話?

我覺得一定起碼要有一包產婦專用巾,之後就可以用m巾……

複式洋房

yyyy.mama 發表於 16-10-14 16:36
我覺得一定起碼要有一包產婦專用巾,之後就可以用m巾……
TKS!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎