用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 505|主題: 869407

太平洋/尚朋堂單頭電陶爐好用嗎?

男爵府

國民生產總值:6961

2015xmas

請問有冇用家可以分享經驗?

別墅

國民生產總值:516

唔好用,千其唔好買!一開爐成個廚房熱到飛起,仲熱過開住個明火爐頭,熱到頂唔順掉左,用番電磁爐。

grawong    發表於 16-10-14 11:36

男爵府

國民生產總值:8215

stupidsnoopy 發表於 16-10-13 19:12
唔好用,千其唔好買!一開爐成個廚房熱到飛起,仲熱過開住個明火爐頭,熱到頂唔順掉左,用番電磁爐。 ...

thanks!之前去X澤買電磁爐,sales狂sell尚朋堂,話台灣老品牌,最後我都買左飛利蒲

grawong    發表於 16-10-14 11:36

男爵府

國民生產總值:6206

No good
電陶爐塊板超超超熱,就算熄電制,內置風扇都要繼續運行起碼十分鐘散熱,重熱過明火,明火熄火就唔再熱,佢嗰d熱力停留太久,成個廚房都好熱。
仲有,大人細路都要小心「辣」親手,以為關咗,實情熱力仍在,電磁&明火關咗就唔熱。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎