用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 22|主題: 82191

喂人奶要戒口嗎

複式洋房

國民生產總值:449

要戒d咩ar?刺身?辣椒?

王國熱話
21個月大得20磅
5歲女乜都唔願食
驢奶???
終於肯食多左嘢啦

別墅

國民生產總值:905

回覆樓主:

界食太寒涼既野,刺激性食物,咖啡因食物,如bb有濕疹或海鮮敏感你要界埋海鮮,
因為食太涼或太辣既野bb會肚屙,基本上你食乜佢食乜,你觀察佢既便便你就會知道你咩食得咩吾食得,
可能佢有某樣野食物敏感既話你食左佢可能會出紅疹,
喂得耐你就知有咩食得咩吾食得架啦,但又吾好界得太清,
因為甘樣bb反而更易敏感,食小小吾怕,只係敏感同咖啡因就盡避,
辣野就食完會肚屙,涼茶龜苓膏都會,不過我個時都無咩點界口,咩都食吾過份就可以(emoji)

別墅

國民生產總值:757

我連涼茶龜苓膏都照飲照食~無介口~BB暫時都無任何問題
只係吾好食到回奶食物

別墅

國民生產總值:668

回覆:喂人奶要戒口嗎

大閘蟹我都照食......睇下奶媽自己心態

男爵府

國民生產總值:5061

回覆:喂人奶要戒口嗎

無戒口。戒咩要睇bb有無過敏反應,唔係靠自己決定。

伯爵府

國民生產總值:19378

唔食煙,飲酒之外都無特別介口

餵奶之後先食補品,起碼隔返幾個鐘先餵下一餐

複式洋房

國民生產總值:405

產前講座話喂人奶只係唔可以食煙,飲酒係喂完之後小小都可以
我自己個仔3個月大,全人奶,生長線排97
我冇介口,咩都食,一坐完月就去食魚生飲咖啡
大肚我都冇介咖啡,可樂,
其實媽媽開心都好緊要=]
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎