用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 3298|主題: 878115

delete

別墅

國民生產總值:767

BKXmas勳章

delete

珍珠宮

國民生產總值:47733

BKXmas勳章

回覆:有無在小童群益會上樂器班試過被迫報考其他樂器考試?

可以跟小童群益會投訴。

別墅

BKXmas勳章

回覆 MariaTsui 的帖子

我有問職員,佢話有關的問題要我同番老師傾,佢地晤知道的。

子爵府

國民生產總值:10271

2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mama12321 發表於 16-10-13 19:10
我仔仔在小童群益會學長笛約2個月,上個月亞仔話老師要佢帶牧童笛上堂,细問之下原來老師要學生們報校際音 ...

有冇搞錯!!去消委會備案先!!

公爵府

國民生產總值:25212

BKXmas勳章

我仔仔在小童群益會學長笛約2個月,上個月亞仔話老師要佢帶牧童笛上堂,细問之下原來老師要學生們報校際音 ...

吓,个會唔可以話唔關佢事架喎!你交咗幾多學費?

大宅

國民生產總值:3879

BKXmas勳章

可能係個別小童群益會職員處理得差,佢地應該無得唔介入處理...你係報佢地0既班。 你話投訴要主任比覆佢一定要覆。

如果報長笛班但上堂教牧童笛係貨不對版,同埋導師迫人報考試都要投訴啦。

男爵府

國民生產總值:5083

動物勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

長笛同木童笛差好遠喎,我相信學費都有分別,我如果想學木童笛就報木童笛啦!老師真搞笑!呢單堅要投訴,不過投訴完,小朋友應該冇好日子過。轉其他地方學吧!

珍珠宮

國民生產總值:47733

BKXmas勳章

引用:可以跟小童群益會投訴。

原帖由 MariaTsui 於 16-10-13 發表
可以跟小童群益會投訴。
你以書信形式及遺背商品條例為由作出投訴,中心負責人一定要覆,你是那一區?我去開果區,中心職員時常跟進。

男爵府

國民生產總值:6789

BKXmas勳章

引用:我仔仔在小童群益會學長笛約2個月,上個月

原帖由 mama12321 於 16-10-13 發表

我仔仔在小童群益會學長笛約2個月,上個月亞仔話老師要佢 ...
違反商品說明條例

侯爵府

國民生產總值:23853

2017勳章 BKXmas勳章 樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無參加過,不過貨不對辦,建議你直接同老師傾,仲要通知小童群益會,同receptionist 講無咩用。 不過長遠我唔會繼續係度學。

別墅

BKXmas勳章

回覆 catcatcat549 的帖子

上晒已交學費的堂數,上星期的堂是新一期的第一堂,原本唸住交新一期的學費,由於老師話不參加牧童笛比賽,不可再上長笛班。所以亞囝無交學費.

子爵府

國民生產總值:14708

BKXmas勳章

回覆 mama12321 的帖子

佢哋有投訴機制的......放心,個職員唔可以推卸責任。
請問你有揾個主任傾下

不過可以的話都唔好係佢哋度學,佢地都係揾街外人合作教,再拆鋹,質素好一般

別墅

BKXmas勳章

回覆 MariaTsui 的帖子

Maria Tsui, 我報的是南區華貴村小童群益會的長笛班.

子爵府

BKXmas勳章

華貴真係麻麻地,海怡會好少少

別墅

BKXmas勳章

回覆 judycyk 的帖子

主任話老師有權決定收或唔收某位學生,因與小童群益會合作的教音樂機構有佢地自己的機制. 但主任話之前無聽過必須參加比賽. 佢話明天會去搵老師了解下,

由於亞囝新接觸長笛, 唔知係咪真係有興趣, 由於學生可借用長笛, 所以決定報這個班.質數真的一般,

大宅

國民生產總值:3879

BKXmas勳章

引用:回覆 judycyk 的帖子主任話老師有權決定收

原帖由 mama12321 於 16-10-14 發表
回覆 judycyk 的帖子

主任話老師有權決定收或唔收某位學生,因與小童群益會合作的教音樂機構有佢地自己的機 ...
乜間小童群益會只係借場地比人開班嗎? 任間音樂機構將個班變咩都得, 呢間小童群益會好有問題喎, 佢唔使監管下合作機構㗎咩

子爵府

BKXmas勳章

回覆 wowobibi 的帖子

呢類機構絶大部份都係咁,同人拆鋹......你估真係唔揾錢咩.....不過佢哋D堂係比出面平D.....
其實其他機構都大致係咁,中心會監管的......教得唔好佢地都會換合作伙伴的

子爵府

BKXmas勳章

中心同教育機構合作都仲可以平過出面,所以質素方面一定無咁好......

子爵府

國民生產總值:11560

2017勳章 BKXmas勳章 貓狗褓姆 BK Milk勳章

就算老師係借場教, 但係家長都係透過小童群益會報名, 咁呢個機構應該要負責處理問題

同埋我係黎學長苖, 點解變左其他野, 唔應該咁樣的
老細是腦細

別墅

BKXmas勳章

回覆 lemontea520 的帖子

[p=24, null, left]個班係用小童群益會既牌頭辦, 唔明點解係間合作機構完全控制晒, 小童群益會職員什麼都不知道.

[p=24, null, left]亞囝話其他同學呢排上堂時有些時間要吹牧童笛, 當然佢地原本來是學其他樂器的. 老師同佢地練牧童笛時, 唔會教我囝長笛, 我囝惟有睇譜自練. 上堂情況原來係甘, 唔會再係度學, 但明天會去搵老師問清楚.

[p=24, null, left]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎