用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 119|主題: 116984

皮膚敏感

子爵府

國民生產總值:11669

BKXmas勳章

近呢年皮膚經常敏感
出粒粒 轉過好多牌子既野都無用
日日保濕都係乾
有咩牌子真正無添加
或者可以點做呀 好灰

王國熱話
開始變索媽喇~
bb終於食到少少野!
搵到一份合適既工 ,晒下命
自家制 - 好咪又健康

大宅

國民生產總值:4294

BKXmas勳章

lok1229 發表於 16-10-13 21:11
近呢年皮膚經常敏感
出粒粒 轉過好多牌子既野都無用
日日保濕都係乾

試下d 潤d cream, physigel cream, 我濕疹時都用佢

子爵府

BKXmas勳章

Melodyangel 發表於 16-10-13 23:12
試下d 潤d cream, physigel cream, 我濕疹時都用佢

我皮膚吸收唔到 搽太潤又成面油 唔知點先可以增強返啲吸收力

別墅

國民生產總值:979

BKXmas勳章

see dr

別墅

國民生產總值:979

BKXmas勳章

see dr

大宅

國民生產總值:4294

BKXmas勳章

lok1229 發表於 16-10-14 00:25
我皮膚吸收唔到 搽太潤又成面油 唔知點先可以增強返啲吸收力

你有冇試過physiogel cream? 萬寧有
濕疹敏感時,你係要潤住佢

伯爵府

國民生產總值:15609

BKXmas勳章

我都有敏感又濕疹, 當然我有去睇中醫, 但我有用一隻花水做 toner, 洗完面噴下佢, 之後就用 neuxxxx既無香特潤凝霜, 就咁多...敏感濕疹我唔見意用太多野

別墅

國民生產總值:872

BKXmas勳章

我這個月因好奇試B3, 結果搞到皮膚敏感(以前從來都冇)
跟住搵美容師救我一命
擦facial oil and b5( water only)
Now is much much better

伯爵府

國民生產總值:15496

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我都敏感咗成個月,用過好多嘢都無用,最終用咗蘆薈Gel幾日,好咗九成,仲要勁平,只係廿幾蚊

禁止訪問

國民生產總值:279

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:6885

BKXmas勳章

可能轉季,我上星期六又皮膚敏感,塊面又痕又乾,而且有少少紅腫,去著銅鑼灣時代廣場的Log-on
配著AD+ skin solution加敏感Mask一齊用,用著2日,皮膚真係穩定返,真心推介!

子爵府

BKXmas勳章

germainehui 發表於 16-10-15 23:11
可能轉季,我上星期六又皮膚敏感,塊面又痕又乾,而且有少少紅腫,去著銅鑼灣時代廣場的Log-on
配著AD+ ski ...

我都好返了
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎