用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 610|主題: 117381

[泰國] 準備出發泰國要小心和著深色衣服呀!

男爵府

國民生產總值:7934

轉貼:

泰皇的離逝,令有計劃前往旅遊的港人關心當地商店會否如常營業,亦有不少遊客擔心泰國政局是否適宜旅遊。泰國通胡慧沖剛在粉絲轉頁泰國粉絲大本營發文,指受到很多網友查詢這段期間是否應該到泰國旅行,但由於類似事件從未發生過,所以一切消息有待公佈。不過他表示大多數有娛樂成份的場所會休業一段日子,至於其他的地方則需靜觀其變。

對於泰國政局,胡慧沖撰文表示「 誠心希望可以順利過渡」。而計劃好前往泰國的朋友,應該穿著沉色方服以示尊敬。

王國熱話
如果小朋友比人爭野玩,咁點教
小學生返學恐懼?
BB見到我就成日喊,見到婆婆就好開心..我...
幼稚園謠言

男爵府

國民生產總值:5775

berry?????? 發表於 16-10-13 22:33
轉貼:

泰皇的離逝,令有計劃前往旅遊的港人關心當地商店會否如常營業,亦有不少遊客擔心泰國政局是否適宜 ...

去布吉怕唔怕

男爵府

國民生產總值:7934

flowerbabe 發表於 16-10-13 22:37
去布吉怕唔怕

布吉都係泰國一部份,著深免衫事事小心安全第一!

wcpcelia    發表於 16-10-14 16:35

侯爵府

國民生產總值:22493

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

我明天出發去清邁!

有點担心!

珍珠宮

國民生產總值:44304

總之唔好著到聖誕樹咁啦...

大宅

國民生產總值:1051

thx

翡翠宮

國民生產總值:88790

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

ha-ppyday 發表於 16-10-13 22:58
我明天出發去清邁!

有點担心!

返嚟未?如何?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

回覆 lam133 的帖子

bk 斷咗我2次線!

侯爵府

我14晚到,小型夜市有開,但人流不多!15日,我市內周圍行,一切正常,沒特別,
但晚上我做完按摩9點多,
條街商店照常營業,但冇人冇車,
好得人驚!
原來停售酒精飲品3天,所以冇乜人出外掛!

呢2日,旅遊點都有好多本地及外國遊客,
似乎,大家不用害怕呀!
順帶一提,因為我掛咗黑色帶在衫上,
所以,跟本地團時,司機有點特別照顧我,
是我感覺到! 也是導遊同我講的。

另外,我買pampuri 手霜,遊客5% off, 但亞sa 比我10%off!

ps.i am solo

翡翠宮

國民生產總值:88790

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

ha-ppyday 發表於 16-10-18 23:15

我14晚到,小型夜市有開,但人流不多!15日,我市內周圍行,一切正常,沒特別,

多謝Jm分享

出年3月初去。

侯爵府

唔使客氣!下個月朋友去曼谷,
有特別情況,會通知你!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎