用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 12|主題: 82234

如果公司講到明唔比泵奶

複式洋房

國民生產總值:201

如果公司出email講明唔比泵奶,可唔可以去平機會投訴架?

王國熱話
終於清楚點解要拉十拿九穩的二世唐下馬
撐學生的朋友可唔可以揮下手呀?
政圈驚現「雙面人」! 反對港獨,但唔畀...
政府欠年青人...一畢業就一層樓

翡翠宮

國民生產總值:79204

似間接歧視. 不如你直頭去問平機會.

禁止訪問

國民生產總值:2054

複式洋房

國民生產總值:201

minkaka 發表於 16-10-14 12:34
我公司都咁講

咁你點做呀?

禁止訪問

國民生產總值:2054

大宅

國民生產總值:1847

甚麼是「母乳餵哺友善工作間」?

「母乳餵哺友善工作間」是指機構或企業,為正在餵哺母乳的僱員提供一個合適、友善的環境,讓她們在工作間擠母乳以繼續餵哺孩子。當中包括以下三項措施:

容許僱員於分娩後一年內,利用授乳時段擠母乳(以每天工作八小時計算,給予僱員兩節,每節約三十分鐘或合共一小時的授乳時段);
提供具私隱的空間、合適的座椅及桌子,以及電插座(用於連接母乳泵);及
提供雪櫃存放母乳(茶水間的雪櫃便可)

http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/breastfeeding/30031.html

複式洋房

國民生產總值:462

回覆樓主:

如果出晒通告話唔俾。。可以同平機會傾

大宅

國民生產總值:2449

回覆樓主:

其實泵奶又唔會阻到人,同埋都係30mins者,希望啲公司可以對母乳媽包容啲啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎