用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 60|主題: 117184

[泰國] 有冇就出發去泰國,會吾會有影響呢

大宅

國民生產總值:4977

王國熱話
不定期更新市場分析/股票/新股介紹 **(updat...
家庭收入40K,有一個小朋友,要供樓,學費...
收期權金
想停FⅩD The one

複式洋房

國民生產總值:236

sangbaby 發表於 16-10-13 23:46

星期一出發,希望冇影響啦!

公爵府

國民生產總值:28715

BK Milk勳章

回覆樓主:

FYI

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:4054

2015xmas 畀面勳章

無得玩其次,我想最重要是衣著言行

Reminder:

中國駐泰國使館提醒在泰國的中國公民,務必注意衣着和言行舉止,遵守治喪期間泰方相關規定和習俗禮儀。

荷蘭外交部調整其對泰國的旅遊建議,勸諭到泰國旅遊的國民尊重當局對社會生活的限制,避免作出關於泰國皇家的批評或討論;亦建議國民跟從當局的指示,尊重該國的傳統習俗以及禁忌。英國外交部亦忠告在泰的國民,要尊重泰國當地人的感受。

此外,有台灣傳媒建議,若在近期赴泰旅遊、工作,最好穿着符合當地目前氣氛的深色服裝較為適當,同時最好避免穿着在當地具有政治意味的黃色及紅色衣物。

wcpcelia    發表於 16-10-14 16:28

珍珠宮

國民生產總值:44141

BOOK左機票...2月中

別墅

國民生產總值:582

下星期飛...

侯爵府

國民生產總值:22471

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

今天飛 !

伯爵府

國民生產總值:15940

明天飛

大宅

國民生產總值:4977

大家報告下泰國情況呀

大宅

國民生產總值:4688

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sangbaby 發表於 16-10-14 11:59
大家報告下泰國情況呀

我現在係泰國曼谷,氣氛一片平靜,國民如常返工, 心情沉重,只要遊客記住穿 又話
或穿比較素的顏色, 冇問題, 行街食嘢, 觀光並沒有問題, 但係大皇宮等等這啲觀光景點,就會完全關閉 如常開,但係酒吧 夜晚的娛樂 全部都會收早!
報告完畢

男爵府

國民生產總值:8439

janhk09 發表於 16-10-14 12:09
我現在係泰國曼谷,氣氛一片平靜,國民如常返工, 心情沉重,只要遊客記住穿 又話
或穿比較素的顏色, 冇問 ...

謝謝提示
請問你去玩幾多日

男爵府

ha-ppyday 發表於 16-10-14 11:01
今天飛 !

到步後再報告一下當地情況, 感謝

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

回覆 zhouzhouBB 的帖子

okok!而家去機場lu!

男爵府

ha-ppyday 發表於 16-10-14 14:33

okok!而家去機場lu!

萬事小心, 最緊要安全又玩得盡慶

大宅

國民生產總值:4688

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

zhouzhouBB 發表於 16-10-14 13:58
謝謝提示
請問你去玩幾多日

7day

侯爵府

先謝關心!

我在清邁,市面看來平靜, 昨晚行車經過think park,maya 的小型夜市有開,但行人不多。
不知名的廟宇,有人群参拜念經。

複式洋房

國民生產總值:480

我今日中午到曼谷,其實無咩特別,到平時差不多,只係泰國人大多數著黑色,遊客都較沉色,一般黎曼谷食野,行街同按摩無問題喎。

別墅

國民生產總值:567

回覆:有冇就出發去泰國,會吾會有影響呢

我今個月28號出發,剩係玩曼谷,唔知情況點樣?

侯爵府

回覆 winnie916 的帖子

直至今天,不用担心!一切正常!
只係酒吧平靜了!

似乎road block 多了!
自駕小心!

男爵府

國民生產總值:5168

回覆:有冇就出發去泰國,會吾會有影響呢

其實都唔會有咩影響,記得穿素色衫就可以。

我朋友係芭提雅開酒吧,佢都照開門做生意,只係拉晒黑色窗簾,音樂唔開咗大聲,無問題。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎