用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 28|主題: 120495

工人香港身份證有有效期嗎?

複式洋房

國民生產總值:440

工人香港身份證有有效期嗎? 要唔要每幾年去續領一次?

王國熱話
香港兩日一夜郵輪
萬聖節同小朋友去邊度玩?
機場dreams come true
有無bb行山團?

珍珠宮

國民生產總值:31342

回覆樓主:

你幾日前已開舖問, 冇人答, 你不如打1823問入境處

juanmc    發表於 16-10-14 15:44

子爵府

國民生產總值:10303

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

冇架,除非政府要換証

大宅

國民生產總值:2266

hmailtravel5 發表於 16-10-13 23:49
工人香港身份證有有效期嗎? 要唔要每幾年去續領一次?

香港身分證是沒有任何期限的,只有分:是否永久居民

大宅

國民生產總值:4079

18OctMama 發表於 16-10-16 15:05
香港身分證是沒有任何期限的,只有分:是否永久居民

點解我姐姐之前係香港做過6年(肯定無講大話,因為佢都幾熟香港) 佢返咗菲律賓6年後再搵工,我見佢第一日到步係去搞身分證,唔似係補領

莫非因為佢結左婚,個姓唔同咗申請另外一張?一個人可以有兩張身分證?

大宅

國民生產總值:3812

jumug 發表於 16-10-19 23:30
點解我姐姐之前係香港做過6年(肯定無講大話,因為佢都幾熟香港) 佢返咗菲律賓6年後再搵工,我見佢第一日到 ...

你問下姐姐,睇佢點解釋。
我姐姐幾年前黎香港,之後返去印尼,今次再黎,有帶埋張香港身份証黎。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎