用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3684|主題: 870070

又到稅關,求介紹解決方案,謝謝

大宅

國民生產總值:2632

大家會借貸定現全比,有冇好介紹?

我見 money hero .com, 大家有冇分享一下

子爵府

國民生產總值:10024

畀面勳章

交好多?

水晶宮

國民生產總值:53838

未試過借錢交,次次都係現金

大宅

國民生產總值:3850

回覆 甘道夫 的帖子

銀行唔係成日R 難腳, 求你借錢架咩?

N年前聽過有儲稅卷, 下年可以試下, 逐個月儲包無機會洗突

子爵府

國民生產總值:14894

回覆樓主:

我有預定錢交稅,但個心真係好唔想放走筆錢去稅局

wcpcelia  :  發表於 16-10-14 09:03

翡翠宮

國民生產總值:95756

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:大家會借貸定現全比,有冇好介紹?我見 mon

原帖由 甘道夫 於 16-10-13 發表
大家會借貸定現全比,有冇好介紹?

我見 money hero .com, 大家有冇分享一下
今日睇報紙,有銀行做到低至1.36%~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

大力大力 發表於 16-10-14 00:10
今日睇報紙,有銀行做到低至1.36%~

請問邊間銀行?

其實我見有私人貸款、稅務貸款。
吾知有乜分別,見到好差不多。

伯爵府

國民生產總值:15137

過去幾年聽過X享稅貸個rate幾好

大宅

Gerard 發表於 16-10-14 08:03
過去幾年聽過X享稅貸個rate幾好

謝謝

伯爵府

國民生產總值:15100

sjnl43 發表於 16-10-14 00:03
回覆 甘道夫 的帖子

銀行唔係成日R 難腳, 求你借錢架咩?

Search 咗,係稅局嘅計劃,我決定參加,一筆過有啲甘,月月俾啲唔覺唔覺

翡翠宮

國民生產總值:95756

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-10-14 00:10 今

原帖由 甘道夫 於 16-10-14 發表
請問邊間銀行?

其實我見有私人貸款、稅務貸款。
不同的,稅貸是比較低息,因為你要交稅,証明還款能力高一些~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

國民生產總值:76760

畀面勳章

vivibabyvivi 發表於 16-10-13 23:55
未試過借錢交,次次都係現金

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎