用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 36|主題: 236436

妊娠糖尿開刀

大宅

國民生產總值:2075

記得第一次聽講座既時候,姑娘係未講過話如果入院,係未要1個鐘頭拮手指拮到生????咁真係訓都訓唔到??

複式洋房

國民生產總值:486

下?真係冇聽過喎?
唔好嚇我啊,我有妊娠糖尿,星期日就預產期,約左下個星期三開刀!
但從來都未聽過你所講嘅拮手指拮到生…
十月中就預產期喇,既興奮又擔優

大宅

回覆樓主:

有冇媽咪生左呀…我記得威院個糖尿姑娘咁講,我當場O左嘴,但又唔知係未我自己聽錯,所以想問下…………

別墅

國民生產總值:658

我生左呀, 沒有拮我手呀, 只係BB出世後要拮。不過我入院後好快去產房等生,冇得食野。

珍珠宮

國民生產總值:44796

你講既要日日個個鍾吉手指果D已係好嚴重咖啦~
係可能打胰島素果D都未必好有效控制到,
所以先要由你入院CHECK到你生為止,
我都有妊娠糖尿,之前入院觀察時都有聽,
樓主你唔駛嚇督自己,
雖然醫院無要求我自己日日吉,
不過我自己係屋企有吉手指MON住血糖指數 (一星期4、5日)
真係吉到手指頭都花晒...
其實留訛返飲食, 同埋食完野後如果有時間去行返最少半個鍾左右,
問題根本唔大

子爵府

國民生產總值:10366

想生BB熱投 畀面勳章

ch14kwok 發表於 16-10-14 00:06
記得第一次聽講座既時候,姑娘係未講過話如果入院,係未要1個鐘頭拮手指拮到生????咁真係訓都訓唔到? ...

我兩胎都有妊娠糖尿,但我係無痛順產,唔係開刀。
我記得生第二胎時,姑娘有幫我篤過手指,絕對無每個鐘一次咁誇張啦,印象中最多只篤過兩次,都只因我明明入院打完無痛已經開到八度,最終等足十個鐘先開到十度。

大宅

回覆樓主:

謝謝大家,可能我個日聽錯,嚇死我啦。

子爵府

國民生產總值:10366

想生BB熱投 畀面勳章

ch14kwok 發表於 16-10-14 23:30
謝謝大家,可能我個日聽錯,嚇死我啦。

老實講,我寧願係我要密篤手指,bb出世頭一日都要驗血糖,但佢地太細唔係篤手指,係篤腳踭,睇到好鬼肉赤

大宅

回覆樓主:

應該我地睇唔到佢拮吧,好似如果加錢驗代謝病個d,都要拮腳係會覺得肉痛 但為阿b好,驗左安心。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎