用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 67|主題: 112380

資生堂d護膚品好用嗎?

別墅

國民生產總值:547

有冇推介?

王國熱話
請問有冇媽媽係養和有催生經驗?
QE生bb的mama, 入院用準備奶粉比bb嗎?
有無人只請工人2年去照顧初生bb?
30W開始作抽筋瞓唔到覺, 點算呀?

大宅

國民生產總值:1967

貴野咪好用

特別係晚霜,貴,但的確係潤D同有收緊作用既
cinda的投資世界

男爵府

國民生產總值:8596

之前係日本買過幾條line既night cream
又覺得一般 唔夠潤

大宅

國民生產總值:1231

The Ginza line is very good. CPB's la creme is also very good. 巳回購笫三盒

大宅

國民生產總值:1967

迷人pinklady 發表於 16-10-14 08:55
之前係日本買過幾條line既night cream
又覺得一般 唔夠潤
得黑色果隻最好用
cinda的投資世界

男爵府

國民生產總值:7908

試過新舊美白都敏感,ibuki用到成面油,現在只用洗面,回購幾支

男爵府

國民生產總值:9337

我覺得好用, 但貴

水晶宮

國民生產總值:73541

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

對我來講,FS eye cream 最好用,其他都麻麻哋,我係乾肌
I 大蚊豬   

男爵府

國民生產總值:8594

Future solution toner 好用
Eye cream ok
如CPB都計就balancing lotion,day cream,night emulsion 都好用

別墅

國民生產總值:573

我有用紅色樽面霜,好用,但要八百蚊,頗貴~

複式洋房

國民生產總值:291

用緊健皮水, 美白精華, 美白面膜同按摩CREAM

健皮水太貴, 我自己只會係皮膚狀態唔好先用, 倒少少去棉花FULL一陣先抺, 急救用好正.

美白精華, 美白面膜真係唔講得少, 我KEEP 住日日用美白精華. D底層色素先冇加深. 之前去岩里曬到嘔都因為日日用美白面膜先冇黑到.

D 產品係貴, 如果有朋友係大昌行做有得用開倉價買可以平好多。

別墅

國民生產總值:726

我用ibuki 好好呀,本身好易敏感,用左穩定左,而家我健膚水長期用,夏天用lotion, 冬天用cream

雖然有香料,但係比起其他聲稱冇香料,天然嘅護膚品,仲好用

但係應該冇抗衰老成分,我只係求滋潤保濕

男爵府

cinda72. 發表於 16-10-14 09:54
得黑色果隻最好用

fs?

大宅

國民生產總值:2754

kathyyu312 發表於 16-10-14 10:29
試過新舊美白都敏感,ibuki用到成面油,現在只用洗面,回購幾支

如果偏乾,唔適宜用美白。我濕疹乾皮膚,極少用美白。

大宅

迷人pinklady 發表於 16-10-14 19:13
fs?

fs 好用呀,但貴d
如果平d, 可以考慮benefiance 同bio performance 條line,潤但唔油。

大宅

回覆樓主:

樓主,你係咩皮膚?
我濕疹乾肌,宜家用fs softener, eye cream, day and night cream, 防曬。之前係用benefiance softener and emulsion, buo performance eye cream, serum and cream

男爵府

國民生產總值:7876

Revital 洗面

男爵府

Melodyangel 發表於 16-10-14 19:36
fs 好用呀,但貴d
如果平d, 可以考慮benefiance 同bio performance 條line,潤但唔油。
...

我嗰陣都有買bio performance,都覺得唔夠

大宅

迷人pinklady 發表於 16-10-14 21:18
我嗰陣都有買bio performance,都覺得唔夠

佢有四款cream, 你係咪試咗revitalizing cream $620果隻?
要潤,係restoring cream $790

大宅

國民生產總值:3463

Elsa.Yan 發表於 16-10-14 00:17
有冇推介?

Revitalising
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎